VanHaber - Koca, "Türkiye Covid-19 ile mücadelesinde henüz gönülleri müsterih edecek bir noktaya ulaşmadı.

Sürpriz yok beklenen sınırdayız. Şu an için sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye'de corona virüs nedeniyle son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları,

"Türkiye Covid-19 ile mücadelesinde henüz gönülleri müsterih edecek bir noktaya ulaşmadı.Türkiye, 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır.

Avrupa ülkeleri ölüm oranlarında ön sıralarda yer alıyor. Türkiye vefat oranlarında 47. sırada yer alıyor.Haziran ayında başlayan normalleşme eski hayat tarzımıza dönmek değil.

Kara göründü ama deniz hala dalgalı. Kararlı adımlarla ilerlersek dalgalanmadan korkmayız. Sürpriz yok beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde.Vaka sayımızın şiddetinde değişim var. Entübe hastamız artık daha az.

Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi.

Vaka sayısına göre vefat oranı en yüksek il Gümüşhane, en düşük il ise Kilis.Bakan Koca konuşmasına devam ederken, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu da açıkladı. Buna göre son 24 saatte 19 can kaybı yaşandı.İstanbul, Ankara ve Bursa için maskenin zorunlu olması bilim kurulunun önerisi oldu.Önümüzdeki dönemde herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz. Bilim kurulunun böyle bir önerisi yok."

BAKAN KOCA İL İL AÇIKLADI

Son günlerde dalgalanmaların seyri farklı illerimizde farklı olmaktadır. Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il Gümüşhane'dir. En düşük ilimiz Kilis'tir. Burada dikkatinizi bazı illerimize çekmek isterim. Ankara'da günlük ortalama vaka 127, son bir haftada ortalama vaka 155, son üç günde ortalama vaka 177.

İstanbul'da son bir ayda 653, son bir haftada 620, son üç günde 616. Düne göre baktığımızda bu sayı 700'leri geçmektedir.

BAKAN KOCA’DAN VAN AÇIKLAMASI

Bakan Fahrettin Koca Van'daki vaka artışları hakkında rakam vererek kontrollü bir artış olduğunu belirtti. Koca Van'da son 1 haftada ortalama günlük 14 vaka görüldüğünü belirterek artışın diğer kentlere göre kontrollü olduğunu ifade etti.

Bakan Koca' Van'daki son durumu böyle açıkladı:

"Son 1 ayda ortalama günlük vaka sayısı: 7 Son 1 haftada ortalama günlük vaka sayısı: 14 Son 3 günde ortalama günlük vaka sayısı: 14 Vaka artışı kontrollü."

Editör: TE Bilisim