Başkan Bedirhanoğlu, “Gazetecilerin görevlerini yerine getiremediği, haberlerini özgürce yazamadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez.” Dedi.

“BU TABLONUN BİR AN ÖNCE DEĞİŞMESİNİ UMUT EDİYORUZ”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Bedirhanoğlu, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin olgunlaşmasında ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları bulunan, önemli bir kamu görevini yerine getiren, gece gündüz demeden ve zaman kavramı tanımadan büyük bir özveriyle tüm enerjisini yurttaşlarımızın doğru haber alması için harcayan basın emekçilerimizin bu gayretleri her türlü takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Yasama, yürütme, yargıdan sonra gelen dördüncü güç basındır. Basın mensupları temel ahlaki değerlerden ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden ve hiçbir sansüre maruz kalmadan gazetecilik görevlerini yerine getirebilmelidir. Ülkemiz basın özgürlüğünde 180 ülke arasında maalesef 153’üncü sırada bulunuyor. 2021 yılında 390 gazeteci işten çıkarılmış, 139 gazeteci ise baskılar nedeniyle istifa etmiştir. Köklü bir basın ve gazetecilik geçmişi olan bir ülkeye yakışmayan bu tablonun bir an önce değişmesini umut ediyoruz. 

Editör: TE Bilisim