VanHaber - Van ile alakalı konuları sürekli dile getiren ve gündemde tutan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, bu hafta da Van’ın AK Parti Milletvekillerine sert tepki göstererek bazı konuları hatırlatarak “ivedilikle kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Van’ın bitmek bilmeyen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan konularını bu hafta Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Parti binasında yaptığı açıklamayla dile getirdi. Başkan İlhan Van’ın büyük sorunlarını madde madde açıklayarak “Akp’nin sözde Van Milletvekilleri ne iş yapıyorsunuz, kime hizmet ediyorsunuz, ivedilikle kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz.” şeklinde dile getirerek 10 maddeyi paylaştı.

İşte o maddeler:

  1. Ekonomik anlamda en büyük beklentisi İran’la olan ticareti ve İran’dan gelen turistler olduğu halde 39 Sınır Kapısı bulunan ülkemizde her nedense sadece Kapıköy, Gürbülak ve Esendere sınır kapılarının kapalı olması,
  2. Türkiye’de bir çok ilde çevre yolu yapılırken Van’da yılan hikayesine dönmüş ve uzun yıllardır yapılmayan çevre yolu,
  3. Milyonlarca para harcanarak çürümeye terkedilen Adliye Lojmanları,
  4. Birçok il ve ilçeye stadyum yapılan ülkemizde depremde hasar görmüş portatif tribünlü Van Şehir Stadyumu,
  5. Yapımından bu yana birkaç kez müteahhit değişikliği olan ve bir türlü yapımı tamamlanmayan Van Defterdarlık binası,
  6. Van Gölü’nde batan teknelerde hayatını kaybeden  göçmenler,
  7. Tıka basa doldurulan minibüslerde katledilen göçmenler,
  8. Tefeci zulmünden dolayı intihar edenler,
  9. Özellikle başta Edremit ilçemiz olmakla birlikte muhtelif yerlerde rant maksadıyla imara açılan arsalar,

10)Van’ımızın yerleşim kültürüyle ve çevre şehircilik politikalarıyla bağdaşmadığı halde 18’e kurban edilen vatandaşlar.

Editör: TE Bilisim