Edremit Belediyesi, 3 yıllık hizmetlerinin tanıtım ve proje toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Av. İsmail Say, kent için önemli bir tarihi değeri olan Urartulardan kalma Şamuran kanalının UNESCO geçici listesine alınması için çalıştıklarını söyledi.

Edremit Belediyesi, 3 yıllık hizmetmerinin tanıtım ve proje toplantısı yaptı. Toplantıya, Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti il ve ilçe teşkilatı, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve belediye görevlileri katıldı.
Toplantı, belediyenin 3 yıllık hizmeti döneminde yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği projeler sinevizyon eşliğinde tanıtıldı. 
Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, görev yaptığı süre zarfında ilçeye güzel hizmetler yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Edremit ilçemiz, sadece Van'ın değil, bütün bölgenin hatta ülkenin öne çıkan, ayrca turizm, doğal güzelliği açısından çok önemli bir yer. Bir tarafıyla da 40-50 yıldır hiç bir sorununa el atılmamış bir ilçe ile karşı karşıkarşıyaydık. 3 yıl içerisinde 40'a aşkın projeyi Edremitimize, Vanımıza hediye ettik. Göreve başlarken 9 farklı imar planı olan, hiç bir imar planının diğer imar planı ile bağlantısı olmayan ve bir tarafında devasa çevre yolundan kaynaklı bakanlıkla yürütülen ve bloke edilen adeta bir bölge vardı. Bunu İl Başkanımız ve Millekvekillerimizle kurduğumuz komisyonla takip ettik. Ankara'da temaslarda bulunduk. Çevre yolunun bugün kazması vuruluyorsa, inşaatı devam ediyorsa bu girişimler sonunda başlamış oldu. Bu imar planının bir çoğunu vatandaşlarımızla bir araya gelerek çözdük. ilçemizde ilk defa imar parselleri oluşturduk. Tarım alanında da çalışmalarımız oldu. Toplam 500 bin adet fideyi çiftçilerimizle buluşturduk ve bu fideler artık ürünlerini vermeye başladı. Yine 300 dekardan oluşan ormanlığı ilçemize kazandırdık."

Belediye Başkanı Say, kent için önemli bir tarihi değeri olan 3 bin yıllık Urartulardan kalma Şamuran kanalının UNESCO geçici listesine alınması için de çalıştıklarını söyledi. Say, "Tarihi mirası olan Şamuran kanalı ile ilglii bugüne kadar hiç bir fizibilite çalışması yoktu. Bu kanalımız korumak için olduğumuz proje ekibiyle UNESCO geçici listesine alınması icin çalışma başlattık. İnşallah UNESCO'ya girmiş bir mirasımız olacak. Sahil bandımızdan, dönemeç deltasına bir çok projeyi gerçekleştirdik." Program, engelli müzik grubunun verdiği mini konserle son buldu.

Editör: TE Bilisim