Van TSO Meclis Toplantısında iddialara göre gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada silahlar çekildi. Yaşanan gerginlik üzerine 24 Meclis üyesi ortak bir açıklama yayınlayarak yaşananlara tepki göstermişti. VAN TSO Başkanı Necdet Takva da bu iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Takva, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

"Saygıdeğer Van halkı, kıymetli VanTso üyeleri; Öncelikle; Bazı basın yayın kuruluşlarında VanTso hakkında yayınlanan haberler ve Meclis üyelerinin yaptığı açıklamanın gerçeklerle ilgisi olmadığını belirtmek isterim. 

Kısa süre içerisinde bu haber ve açıklamaların iftira ve dezenformasyon boyutunu belge ve delillerle sizlerin bilgisine sunacağız. Ama şimdi sizlere sağlıkla, huzurla, kardeşlik hukuku üzerinden bir bayram geçirmeniz dileğinde bulunmak istiyorum. 

Daha kötülerini görmüş biri olarak; bunlara gülümsemenizi ve iyiliği yüceltmenizi rica ediyorum. Her zaman üyelerimizin hak ve menfaatini savunacak, halkımızın refah ve zenginliğine hizmet edeceğimin sözünü veriyorum. Sağlıkla kalmanızı, hayırlı bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Odamızın aylık olağan toplantısı bu görüntüler ile başlamış, gündemdeki tüm konuları oylayarak kabul etmiştir. Gündem konularından biri de yönetim kurulumuzun önerisi olan “Odamız üyelerine sosyal tesis kazandırmaya yönelik arsa temin edilmesi” kararıydı.

Odamız üyelerine ve paydaşlarımıza hayırlı olsun. Destek veren Meclis üyeleri, aldıkları karar ile bu başarı hikayesinin altına imza attılar. VanTso meclisi bundan sonra da şeffaf, katılımcı ve demokratik duruş ve tavrı ile tacir ve sanayicimize hizmet etmeye devam edecektir!"

Ayrıca Van TSO, Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada bayramın 4. Günü tüm basın mensuplarıyla bir araya gelip bir basın açıklaması yapılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim