VanHaber - Kayyım atamalarını destekleyen Yenitürk, HDP’li belediye yönetimine suçlamalarda bulunarak, para talep etti.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne 18 Kasım 2016 yılında kayyım atanması sonrası yönetim kurulu görevden alınan Belediye Vanspor Kulüp Başkanlığına AKP'den birçok kez milletvekili adayı olan Servet Yenitürk getirildi.

4 yıldır bu görevini sürdüren Yenitürk, önceki yıl kulübün ismini değiştirerek Vanspor Futbol Kulübü yaptı. Yenitürk'ün 2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderdiği nakdi yardım talepli bir yazıda, HDP'nin seçimi kazanmaması için neler yapılması gerektiğini anlattığı ortaya çıktı. Yenitürk, 19 Ekim 2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na gönderdiği “Nakdi Yardım Talebi” konulu belgede, HDP'li belediyeleri hedef alırken, kulübe nakdi yardım yapılması durumunda yerel seçimlerde AKP'nin kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını yazıyor.

HER ŞEY PARA İÇİN

Gençlerin kaldırılarak dağa çıkarıldığını savunan Yenitürk, mektubunun girişinde şu ifadeleri kullandı: "Doğu Anadolu bölgemizin ve özelde Van ilimizin yıllardır terörden dolayı sıkıntı yaşadığı, gençlerimizin kandırılarak terör örgütü militanı olarak dağa götürüldüğü, bir kısmının da uyuşturucu batağına saplandığı kaçınılmaz bir gerçek olarak görülmektedir. Bunun nedenleri arasında en etkili olanının bölgedeki belediye seçimlerini HDP’nin kazanmasıdır. Bununla birlikte bölgenin tek takımı olan belediyesporu araç olarak kullanarak emellerine ulaşmak istemektedirler. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğuya sahip çıkması, terörün üstüne gitmesi, har vurup harman savurdukları ve terörü finans sağladıkları belediyeleri ellerinden alarak kayyum atama yöntemiyle durdurmuştur. Bizler de ilimizin bu gerçekliğini görerek sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'nun çağrısına karşılık 6 Ocak 2018 tarihinde olağanüstü kongre ile Van Büyükşehir Belediyespor'un yönetim kurulu üslendik."

'YARDIM İSTİYORUZ'

Belediye Vanspor'un amacı dışında faaliyetler yaptığı iddiasını ortaya atan Yenitürk, "Kulübümüzü devlet büyüklerimizin ilkeleri doğrultusunda hareket edip, olağanüstü bir çabayla birlikte gençliğimizin alkol, sigara, kötü alışkanlıklardan ve en önemlisi terör illetinden uzaklaştırmak, onların sağlıklı yetişmesi, eğitim ve sosyal fayda yönlerini bünyesinde toplayan devletine bağlı bir birey için sportif aktivitelerin katkılarıyla mümkün olabileceğini düşünmekteyiz. Tesis ve maddi olanaklarımızın sınırlı olması hasebiyle siz sayın devlet büyüklerimizden ilimizin kozmopolit durumunu da göz önünde bulundurarak en önemlisi ise daha fazla insana ulaşmak, daha fazla gencimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup terör tuzağına düşmesini engellemek ve düşündüğümüz bu projeler kapsamında önümüzdeki yerel seçimlerde belediyelerimizi yeniden milletimizin gücüyle kazanmak için sizlerin yardımlarına ihtiyaç duymaktayız" diye yazdı.

'SEÇİMLERDE LEHİMİZE KULLANABİLİRİZ'

Yenitürk, talebinin sonunda ise şu ifadelere yer verdi: “Ancak takdir edersiniz ki profesyonel! bir kulübün ve bünyesindeki bir çok branşta amatör düzeyde faaliyet gösteren takımlarımızın giderlerinin de çok fazla olması nedeniyle siz sayın devlet büyüklerimizden maddi destek beklemekteyiz.  Kulüp olarak uzun yıllardır halk arasında hedeflenen bir üst lig heyecanına bu kadar yaklaşmışken ve yerel seçimlerde lehimize kullanabileceğimiz aynı zamanda özelde daha çok gencimize ulaşmak için sizlerin katkılarına, maddi ve manevi desteklerine ihtiyaç duymaktayız."

Mezopotamya Ajans

Editör: TE Bilisim