Cemil Bayık, PKK’ye yakın medyaya verdiği röportajda, HDP’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“HDP bir Türkiye partisidir. Kürt partisi değil. Bazıları işte Kürt partisidir ama Türkiye partisi olmak istiyor gibi lanse ediyor ama öyle bir şey yok. HDP bir Türkiye partisidir ve Türkiye'de demokratik bir cumhuriyeti geliştirmek istiyor” diyen Bayık, devamında şunları belirtti:

“Faşizme, işgale, zulme, adaletsizliğe, halkların soykırımına karşı duruyor. AKP-MHP Türkiye'de faşist bir sistem yerleştirmek istiyor. O sistemde AKP-MHP olsun, CHP de onlara hizmet etsin istiyorlar. Muhalefete yer yok o sistemde. Türkiye'de muhalefet olmasın istiyorlar. Amerika'daki gibi sadece 2 parti kalsın istiyorlar. Biri AKP-MHP, diğeri de CHP. Fakat HDP 3. çizgi oldu. Sistemin 2 partili hedefini boşa çıkardı. HDP'siz Türkiye'de kimse siyasette sonuç alamaz.”

CHP’YE ELEŞTİRİ

Bayık, “HDP, AKP-MHP'nin Türkiye'de gerçekleştirmek istediği sistemi boşa çıkardı. Büyük bir güç oldu. Şu an Türkiye'de gerçek muhalefet partisi HDP'dir. Bunu biz söylemiyoruz. Türkiye'deki sosyalist, demokrat siyasetçiler, yazarlar, AKP-MHP faşizmine karşı duranlar diyor gerçek muhalefet HDP'dir” dedi ve CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu:

“CHP muhalefet değil. CHP Erdoğan ve MHP'nin değneği oluyor. AKP-MHP ne zaman sıkıntıya düşse CHP imdadına yetişiyor onları o sıkıntıdan kurtarıyor. Herkes bunu görüyor. CHP tabanı böyle değil ama. Tabanında dürüst, yurtsever, demokrat insanlar var. Onlar HDP ile de ilişki geliştirilmesini istiyor. Ama CHP yönetimi öyle değil. Çünkü devletin kurduğu bir parti onlar da devlete sahip çıkıyorlar. Devletin sıkıntıya düştüğünü gördüklerinde de AKP-MHP'ye yardım ediyorlar. AKP-MHP de CHP'den memnun. Çünkü muhalefet yapmıyorlar.

Şu an Türkiye'de sorunlar yaşanıyorsa sebebi CHP'dir. Herkes bunu görüyor. CHP Türkiye'yi bu hale getirdi. Bu yüzden demokrat, sosyalist, yurtsever, faşizme karşı duran herkes HDP'yi umut olarak görüyor. Bundan dolayı herkes yönünü HDP'ye veriyor. Bundan çok korktukları için HDP'ye saldırıyorlar ve 3. çizgiyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Demokratik bir cumhuriyet için yürütülen mücadeleyi sindirmek istiyorlar, halkların ittifak kurmasını engellemek istiyorlar çünkü HDP' de bütün halklar, inançlar, kültürler ittifak kurabiliyor. Tüm Türkiye'yi temsil ediyor. Bunun önünü almak ve HDP'yi susturmak istiyorlar. HDP de susmuyor, siyasetlerine karşı çıkıyor. Zaten HDP onların siyasetini kabul ederse HDP'nin ölümü demek bu. Tüm Türkiye halklarının ölümü demek. Çünkü HDP'de ittifaklar var. HDP hepsine sahip çıkıyor. Bu yüzden HDP'yi kendileri için tehlikeli görüyorlar ve HDP'ye saldırıyorlar. HDP ise buna karşı mücadele ediyor.”

KCK Eşbaşkanı Bayık devamında, “HDP'nin yürüttüğü mücadele tüm Türkiye halkları içindir. Doğru ve kutlu bir mücadeledir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilisim