Bebeklerin gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi adına, yaşam alanlarındaki tüm eşyalar, özellikle de uyku grubu eşyaları özenle seçilmeli. Ev tekstilinin en önemli parçalarından biri olan nevresimlerin seçiminde, bebekler için bir ürün alırken bu nedenle daha da dikkatli olmak gerekiyor. Bebek odası hazırlıklarına başlayan çiftler için bebek nevresim takımları seçiminde dikkate alınacak birçok konu var. Peki bebek nevresim takımı nasıl seçilmeli, nelere dikkat edilmeli?

Bebek nevresim takımında hangi parçalar olmalı?

Bebek nevresim takımlarında, klasik bir yetişkin nevresim takımında yer alan parçalar bulunmakta. Bebek nevresim seti içeriğine bakıldığında, bu anlamda aşağıdaki parçalar ön plana çıkıyor:

  • Yastık kılıfı
  • Yorgan kılıfı
  • Çarşaf

Nevresim takımları, bir set olarak bu ürünleri içerirken, burada yer alan parçalar ürüne göre değişebiliyor. Çarşaflar içinde, düz ya da lastikli çarşaflar tercihe göre değişebiliyor. Lastikli çarşafın yatağa geçirilmesini daha pratik bulan kişiler, bu ürünü tercih edebiliyor. Nevresim takımlarının ebatlarına bakıldığında, bebek nevresim setlerinde yastık kılıfları genellikle 50 santimetreye 70 santimetre ebata sahip. Bebek nevresim setlerinde yastık kılıfları, 35 santimetreye 45 santimetreye kadar da düşebiliyor. Bebek boy ve çocuk boy, nevresim setlerinde farklı bir standarda sahip.

Kumaş kalitesine dikkat edilmeli

Bebek ürünlerinde en önemli konuların başında her zaman kumaş gelir. Renk, ebat ve aksesuar gibi ek özelliklerden bağımsız olarak, bebek nevresim takımlarında da kumaş kalitesi dikkate alınmalı. Bebek nevresimleri, bebeğin uyku sürecinde cildinin doğrudan temas edeceği bir alan. Bebeklerin hassas cilt yapısı göz önünde bulundurulduğunda, nevresimlerin kumaş formunun kalitesi çok önemli. Bebek cildini tahriş etmeyecek, alerjiye neden olmayacak kumaşlardan üretilmiş nevresimler satın alınabilir.

Sağlıklı nevresim setlerinde, son dönemde yüzde 100 organik pamuk saten kumaştan üretilen modeller öne çıkıyor. Bebeklerin ipeksi teni ile uyumlu olan bu organik kumaş türleri, uyku kalitesi üzerinde olumsuz bir etki yaratmıyor. Bu da bebeklerin en iyi uyku deneyimine sahip olması üzerinde faydalı.

Yıkama süreci nasıl olmalı?

Bebek nevresim setleri satın alındıktan sonra, yıkama ve ütüleme işlemleri ürüne uygun bir şekilde yapılmalıdır. Herhangi bir ev tekstili ürününde kullanılan deterjanlar ya da yıkama formu, bebek nevresim ürünlerinde iyi bir sonuç vermeyebilir. Her üründe, yıkama talimatı detayları ürünün paketinde belirtilmelidir. Buna ek olarak, bebek nevresim setlerinde genel olarak önerilen talimatlar şu şekildedir:

  • Yıkama sıcaklığı ortalama 30 derecedir
  • Kurutma makinesi, bebek nevresimi için kullanılmamalıdır
  • Bebekler için özel geliştirilmiş deterjanlar kullanılabilir
  • Ütülemede orta ayar tercih edilebilir

Bebek nevresim seti ve diğer bebek tekstil ürünlerinde, yıkama ve temizlik ayarlarına uygun şekilde kullanım, ürünün uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlayacak önemli bir detaydır. Bu nedenle anne babalar, bebek ev tekstili ürünlerinin seçiminde olduğu gibi, temizlik ve ütülemesinde de dikkatli olmalıdır.

Editör: TE Bilisim