CHP Genel Başkanı Ağbaba, Diyarbakır Çınar’ın Tilver Köyü’nde ziyaretlerde bulundu. Programa Ağbaba ile birlikte CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu ile köylüler katıldı. Köy meydanında düzenlenen yemekte buluşan CHP’lilere hitaben konuşan Veli Ağbaba, Türkiye’nin hem siyasal, sosyal hem de ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Hepimiz kardeşiz

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını hatırlatan Ağbaba, “Toplumda daha önce hiç elini sıkmadığımız insanlarla bir araya geliyoruz. Biliyoruz ki bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir. Bu topraklarda hangi düşünceye sahip olursa olsun herkes bizim kardeşimizdir. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz” dedi.

Fakirler devletin kapısından geçemiyor

İşsizliğin siyasi görüş ayırmadığına dikkat çeken Ağbaba, “AK Parti’ye oy veren fakir ve fukaranın çocukları da devletin kapısından geçemiyor, devlet dairesine memur olamıyor. Kim oluyor? Bir avuç azınlık. Ya milletvekili yeğeni olacaksın ya bakanın ya il başkanının akrabası olacaksın. Onun dışında AK Parti’ye oy veren fakir fukaraya düşen iş İŞKUR’da geçici çalışmak” dedi.

CHP iktidarında bu düzen değişecek

Ağbaba, CHP iktidarında bu düzenin değişeceğine vurgu yaptı. Türkiye’de 750 bin evde televizyon olmadığını, 3 milyon 253 bin evde internet olanağı bulunmadığını belirten Ağbaba, şunları söyledi: “İktidar sahiplerinin, siyasetçilerin yaşamlarına bir bakın. Bir kendinize bakın, bir de Ankara’dakilerin, İstanbul’dakilerin yaşamına bakın. Fakir fukaranın rızkını, parasını kim kendi şatafatı için kullanıyorsa ahlaksızdır, edepsizdir, haram olsun.”

Editör: TE Bilisim