VanHaber - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim vermeden, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in son açıklamalarına yanıt vermesinin ardından eski AK Parti VE MHP’li isimler istifa çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gümüşhane, Kastamonu, Isparta, Burdur, ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne Ankara’dan canlı bağlantı yöntemi ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bülent Arınç’a verdiği ‘Yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz’ yanıtı sonrası AK Parti eski milletvekilleri Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner ve MHP eski Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan Arınç’a peş peşe istifa çağrısı geldi.

Mehmet Metiner şu açıklamada bulundu:

”Cumhurbaşkanımız az önce yaptığı konuşmada Arınç’ın dile getirdiği düşüncelerin ne kendisinin ne de partisinin görüşleri olmadığını sert bir üslupla dile getirdi. Onuru olan bu durumda istifa eder.”

Şamil Tayyar sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra Arınç’a düşen görev, istifasıdır. Eğer istifa olmazsa Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz, azlidir. Artık bu mesele, AK Parti için kapanmalıdır.”

Cemal Enginyurt’un açıklaması ise şu şekilde:

”Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerini eleştirdi. Yasin Börü’lerin katillerini savunan arkadaşımız olmaz dedi. O vakit ne olmalı? Bülent Arınç istifa.”

Editör: TE Bilisim