VanHaber - Van Gelecek Partisinden Yapılan Yazılı açıklamada “Belediye yetkilileri aldıkları bu kararı tekrar gözden geçirmelidir ve bu düzenleme hiç kimse mağdur edilmeden yapılmalıdır.” dedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Van Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararın yaşattıracağı mağduriyeti Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı gündeme getirdi.

Van büyükşehir Belediyesi’nin imar plan notlarında ki zamansız değişiklik kararından dolayı Van’da yüzlerce yatırımcıyı etkileyen ruhsat işlemlerinin durdurulması ile ilgili skandal bir karara imza atılmıştır.

Van’da İnşaat sezonunun kısa olması göz önünde bulundurulduğunda böyle bir kararın ruhsatların yoğun bir şekilde alındığı bu dönemde alınması, ülke lokomotifi olan inşaat sektörüne Van’da büyük bir darbe vurmuştur.

Yatırımcıların daha önceki resmi imar durumuna göre kış boyunca hazırlatmış olduğu projeler ve sözleşmeler, yapılan anlaşmalar bu alınan kararla birlikte müteahhitleri, arsa sahiplerini, esnafı, çalışanları, taşeronları, mühendisleri, ve mimarları büyük bir zarara uğratacaktır. Ayrıca yatırımcıların kaybının yanısıra  yapılmış sözleşmelerden ve anlaşmalardan dolayı, alınan bu karar arsa sahipleri ile yatırımcıları karşı karşıya getirecektir. Aylardır ruhsat aşamasında olan ve ruhsatı alınmamış işler de düşünüldüğünde, 4-5 ay gibi zamana yayılması yapı sahiplerini büyük zarara uğratacaktır.

 Konu ile alakalı tüm iştirakçilerin zarara uğratılmaması için imar plan notlarının askı süresi ve itiraz süresi boyunca mevcut imar plan notları üzerinden işlemlerin devam ettirilmesi gerekmektedir.

Konu ile ilgili  Gelecek Partisi İletişimden Sorumlu Van İl Başkan Yardımcısı Serkan Akdoğan’ın yaptığı açıklamada; “Belediye yetkilileri aldıkları bu kararı tekrar gözden geçirmelidir ve bu düzenleme hiç kimse mağdur edilmeden yapılmalıdır.” dedi.

Editör: TE Bilisim