Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane (Bızırxane) Mahallesi’nde 12 dönüm üzerinde ekilen Sarımsak hasadına başlayan Çaldıran Belediyesi tonlarca hasılat elde etti. İlçede genel olarak yurttaşlar tarafından ağırlıklı olarak üretilen buğday, arpa, yonca, korunga gibi ürünlerin yanına alternatif olarak ekimine başlanan Sarımsak projesinden çok miktarda hasılat elde edilmesi ile birlikte çiftçilere yeni bir gelir kapısı açıldı. Coğrafik yapıdan kaynaklı hasadına geç başlanan sarımsak tarlasında hasadı yerinde inceleyerek hasada yardım eden Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Suna Atabay, ilçede  ekimine ilk kez başladıkları Sarımsak hasadının verimli ve bol kazançlı geçtiğini belirtti. 

‘Sarımsak ekimine büyük oranda talep var’

Traktöre binerek ilk Sarımsak hasadını gerçekleştiren Eşbaşkan Atabay, ilçede sarımsağın dışında alternatif olarak mercimek ve nohut ekimide gerçekleştirdiklerini belirtti.  Atabay, “ İlçemizin sert iklim koşullarını göz önünde bulundurarak toprağımızdan daha iyi verim alabilme amacıyla ilçede gelir kaynağı yüksek olan alternatif tarım ürünleri  olan sarımsak, nohut ve mercimek ekimi gerçekleştirdik. Bu ürünlerden biri olan sarımsak hasadını bugün gerçekleştirdik. Sonbaharda ektiğimiz sarımsaktan çok iyi hasılat elde ettik. Elde ettiğimiz sarımsaklar birçok aile yeni bir gelir kapısı olacak. Üretimine başladığımız sarımsak ekimine büyük oranda talep var. Bizler elimizden geldikçe halkımıza destek olmaya, elimizdeki toprakları organik olarak ekip biçmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Projemizin ilk hasadıyla birlikte olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

Buğday, Arpa ve yonca gibi ürünlerle kıyaslandığı zaman çok daha iyi bir geliri olan   bu ürünlerin ilçede yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapan Atabay, Çaldıran Belediyesi olarak alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaşması ve süreklileşmesi için teşvik edici projelere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim