Çavuşoğlu’nun Kuzey Kıbrıs ziyaretinde ana muhalefet partisi milletvekiline “İçinizde PKK’lı vekiller var” ifadelerini kullanması tepkilerle karşılandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs’ın kuzeyine yaptığı ziyaret olaylı geçti. Adanın kuzeyinde Çavuşoğlu ana muhalefet mensubu bir vekil ile karşı karşıya gelirken Rum tarafı da Çavuşoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Kıbrıs’ta yayın yapan ‘Afrika’ gazetesiyle ‘Bugün Kıbrıs’ isimli haber sitesinde yer alan habere göre Meclis’i ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) mensubu vekillere, “İçinizde PKK’lı vekiller var. Gidin Elçiliğe sorun, dosyadaki fotoğrafları göstersin” dedi.

Çavuşoğlu, “Benim Cumhurbaşkanım bu Meclise geldiğinde siz Meclise gelmeyip onu yok saydınız, şimdi de biz sizi yok sayıyoruz” derken yaşanan bu gelişme “Çavuşoğlu’nun, CTP’den rövanş almaya gelmesi” olarak yorumlandı.  

“Bugün Kıbrıs” gazetesi mecliste yaşanan tartışmayı “Çavuşoğlu gergin olan ipleri daha da gererek adadan ayrıldı” yorumuyla okuyucularına yansıttı.

Yerel haber sitesinin farklı kaynaklara dayandırdığı ilgili haberde “Meclis Başkan Yardımcısı, CTP vekili Fazilet Özdenefe, Güven Yaratıcı Önlemler ve çözüm konusunda CTP’nin farklı düşündüğünü, farklı görüşlerin de dikkate alınması gerektiğini söyledi” denildi.

CTP ise Kıbrıs’ın kuzeyindeki solun diğer renkleriyle beraber Kıbrıs sorununda iki toplumlu, iki kesimli federal çözüm perspektifinin arkasında devam ediyor. Ana muhalefet konumundaki parti ayrıca, demokrasi ve özgürlükler konularında da Ankara’nın ve Kıbrıs’taki ortaklarının adımlarına karşı çıkıyor. 

CTP geçtiğimiz temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC meclisinde gerçekleştirdiği konuşmayı boykot etmişti.

Editör: TE Bilisim