Doğru şartlarda ve zamanında dikilen ceviz fidanı bir ya da iki ile dört yıl gibi bir süre içerisinde meyve almak mümkündür. Ama tam verimli bir ürün ise maksimum yedi, sekiz yılın sonunda verim alınmaktadır. Bağ, bahçe gibi ürünlerinin üretim ve tüketim ayrıca ticareti yönünden en önemli ülkeler arasında olan, yer alan Türkiye, birçok köklü bir meyve ve sebze kültürüne sahip bir ülke olup pek çok meyve ve sebze türünde de olduğu gibi tabi ki cevizin de yetiştirilebildiği en güzel ve en uygun ekolojilere de sahiptir. Dilerseniz Agrolidya sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Türkiye’de dünya ceviz üzerinde ve üretiminde ABD’den ve de Çin'den sonra ilk üçüncü sıradadır. Ülkemiz genelinde ağaç başına tahmini verim 32-38 kilogram arasında değişmektedir. Aşılı ceviz fidanı aşısızlara göre yüzde 50 ile 60 oranında daha çok artış sağlanabilir. Aşısız yani (yabani) cevizler tahmini 7 ile 10 yaşlarında, ama aşılı ceviz fidanları ise 2- ile 4 yaş olduktan sonra meyve vermeye başlarlar.

Ceviz Yetiştirme Özellikleri

Ceviz ağacının iklim İsteği en önemli ve gerekli niteliklerinden birisidir. Ve değişik iklimlere de çok kolay, kolayca uyum sağlarlar. Bir ceviz ağacının soğuklama gibi ihtiyacı tahmini 800 ile 1800 saat arası olup, bir deniz seviyesinden tahmini 1600- 1800 m. yükseklikteki alanlara kadar yayılmaktadır. Aşırı yaz sıcaklarında ise cevizlerde ve daha ceviz fidanı olanlar da yeşil kabuklarında ve yapraklarında yanmalar ve de meyvelerde maalesef büzülmeler olur. Aynı zamanda Agrolidya sitesinden ceviz fidanı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.Formun Üstü

Kaynak: https://agrolidya.com/ceviz-fidanlari

Formun Altı

Editör: TE Bilisim