CHP PM Üyesi Emre Yılmaz, CHP yöneticileriyle birlikte Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

 Şenyaşar ailesiyle birlikte iftar açan CHP PM Üyesi Emre Yılmaz, sorunun partiler üstü olduğunun altını çizerek “Bugün Şenyaşar ailesinin yanında olmamızın nedeni tamamen vicdanidir ve ailenin hak ve adalet mücadelesine dikkat çekmek içindir. Şenyaşar ailesi verdiği adalet mücadelesinde yalnız değildir. Dün Gezi Davası'nda yapılan siyasi infaz ayak sesleri Emine Şenyaşar'ın mahkeme önündeki feryatlarında duyuluyordu. Ülkenin en öncelikli sorunlarından biri siyasallaşmış hukuk sistemidir" dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti: "Bunu hep birlikte mücadele ederek ve dayanışarak aşacağız. Kişilere göre eğilip bükülen adalet anlayışı artık sürdürülebilir değildir. Şenyaşar ailesi gibi adaletsizlik yaşayan hiç kimseyi bu siyasi keyfiyetin karşısında yalnız bırakmayacağız. Bugün tam da bu nedenle buradayız."

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP  Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesinin işyerini de ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında çıkan tartışma sonucu Yıldız'ın yakınları ve korumaları aileye saldırmış, iş yerinde çeşitli yerlerinden yaralanan Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AKP'li Yıldız'ın yakınlarının hastanede devam ettirdiği saldırılar sonucu, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar öldürülmüştü.

Editör: TE Bilisim