Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 7. Olağan Kongresi için Van'a gelmesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurukcu “10 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim. 5 yıldır CHP Van İl Başkanlığı’nı yapıyorum. Van’ın en büyük sorunlarından biri çevre yoludur. Çevre yolunun yanında birde çevre yolu mağdurlarının sorunları. Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşmemiz oldu. Van’ın sorunlarını genel başkana sunduk. Sunduğumuz sorunlar çevre yolu sorunu, otogar sorunu, çevre yolu mağdurları sorunu bunlardan sadece bazılar. Önümüzdeki günlerde CHP olarak bu sorunları halledeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Kurukçu, açıklamanın devamında: “ Cumhurbaşkanı Van’a il kongresine katılmak amacıyla geliyor. Cumhurbaşkanı hazır geliyorken, CHP Van İl Başkanı olarak bütün AK Parti üyelerine, Van’ın sorun ve sıkıntılarını paylaşmasını öneriyorum. İşsizlik ve trafik sıkıntılarını ve sorunlarını aktarmalarında fayda olabilir. Eğer 10 yıldır biz bu sorunları Cumhurbaşkanına sunuyorsak ve halen değişen bir şey yoksa Cumhurbaşkanı Van’a boşa gelip boşa gidiyor. Biz siyasetçiler, siyaseti kendi çıkarlarımız ve menfaatlerimiz için değil de toplumun çıkarları ve menfaatleri için kullanmalıyız.

"Esnaflarımız mağdur"

Pandemi sürecinde bir maske bile dağıtamayan iktidarın kalkıp ta bir başarısından bahsedilmez. İlk dalgada Van’da bir ayda 5 ölü çıkıyorsa şuan haftada 20 kişi korona virüsten (Covid-19) hayatını kaybediyor. Esnaflarımız mağdur, pandemi sürecinde vatandaşlarımızın çoğu dükkânlarını kapattı. Van’ın sorun ve sıkıntıları saymakla bitmez.

"Cumhurbaşkanına her şeyi tozpembe göstermesinler"

İktidar partisinden ricam eğer ki Cumhurbaşkanı buraya geliyorsa, sadece önünde şakşakçılık yapıp ta her şeyi tozpembe göstermesinler. Biz siyasetçiler siyaseti kendi çıkarlarımız ve menfaatlerimiz için kullanmayalım, toplumun çıkarları ve menfaati için kullanalım. Van’ın sorunlarını ve sıkıntılarına çözüm bulmak için bütün siyasi partilerle bir araya gelerek çözüm bulmak için çabalayalım’’ şeklinde önemli açıklamalarda bulundu. vanhavadis

Editör: TE Bilisim