CHP Van İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada: 

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında “Biz Cumhuriyet'i köylere götüremedik. 40 bin köyün 35 bini okul ve öğretmensiz. Bir çözüm bulalım” ifadeleriyle başlayan, Millî Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel tarafından İsmail Hakkı Tonguç'un çabalarıyla köylerden ilkokul mezunu zeki çocukların bu okullarda yetiştirildikten sonra yeniden köylere giderek öğretmen olarak çalışmaları düşüncesiyle kurulan Köy Enstitülerini, 82.yılında “Dünden Bugüne Köy Enstitüleri ve Laik Eğitim Mücadelemiz Çalıştayı” ile Van’da ele alınıyor.

Kuruldukları 1940 yılında 17 milyon 800 bin nüfusa sahip Türkiye Cumhuriyetine, 1400 sağlıkçı, 17 bin 300 öğretmen, 8 bin 500 eğitmen yetiştiren Köy Enstitülerinden ayrıca 1600-1700 kız öğrenci mezun oldu.

“Karanlıktan Aydınlığa” sloganıyla Ülkemizin kaderini değiştiren Köy Enstitülerini CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN, Eğitim-Sen Van Şube Eş Başkanı Murat Atabay, DİSK Üyesi Ömer Tekin, Eğitim-İş Van Şube Başkanı Abdullah Yula ve CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu’nun katılımıyla Van Halkıyla birlikte irdeliyoruz.

Katılımcılarımız ve Elif Yıldız’ın sunumuyla 10 Haziran 2022 Cuma günü Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilecek. “Dünden Bugüne Köy Enstitüleri ve Laik Eğitim Mücadelemiz Çalıştayı” tüm halkımız davetlidir." Denildi.

Editör: TE Bilisim