VANEKSPRES HABER MERKEZİ -  VAN


170 haneli Esenyamaç köyünde, 1 Ağustos’taki sağanak yağış sonrası sel ve su baskınları meydana gelmişti. CHP Van İl Başkanlığının çağrısı üzerine harekete geçen CHP’li belediyelerin bölgeye gönderdiği, içinde bebek bezi, battaniye, yorgan, kıyafet, gıda malzemeleri bulunan 1.300 koliden oluşan yardım malzemesi, Esenyamaç köyüne ulaştı. Bir TIR dolusu yardım malzemesi, sel mağdurlarına dağıtıldı.

Köyde bir açıklama yapan CHP Van İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kıvanç, “Bu ilk TIR’ımız, gelecek olan TIR’larımız da var.  Başta CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı’na, İl Başkanımız Seracettin Bedirhanoğlu’na, Van il teşkilatı ve yönetimine, özellikle Başkale İlçe Başkanı Aykut Beye Vanlılar adına teşekkürler. Başkale İlçe Başkanımız nezaretinde, hak sahibi olan insanlara dağıtmak için buradayız. Rabbim bir daha böyle bir afet göstermesin, geçmiş olsun diyorum” dedi.

CHP Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak ise “Yardım TIR’ımız bugün Esenyamac’a ulaştı. Burada mağdur olan, yıkılan 9 tane evimiz var. 12 tanesi büyük hasarlı evimiz var. Bunların her birine ve uzandığımız her yere yardımlarımızı dağıtacağız. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere buraya gelen Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediyesi Başkanına teşekkür ederiz. İl Başkanımızın nezareti ile buraya başka yardımlarımız da gelecek. Bu yardımlar geldiğinde her bir haneye kendimiz teslim edeceğiz. Bütün CHP ve CHP ailesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim