Sünnetin hangi koşullarda ve ne zaman yapılması gerektiği ebeveynler için önemli soru işaretlerinden birisidir. Bursa çocuk üroloji doktorları arasında kendisinden söz ettiren Ünal Adıgüzel yaptığı başarılı sünnet operasyonları ile çocukların ve ebeveynlerin bu sorundan bir an önce kurtulmalarını sağlamaktadır.

İlk tercih yenidoğanlarda sünnet

Sünnet; çocuğun cinsel organındaki uç kısımda yer alan derinin cerrahi işlemle çıkarılmasıdır. Sünnetin zamanlaması konusunda uzmanların ilk tercihi yenidoğan sünnetidir.

Zira yenidoğanlarda sünnet genel anestezi gerektirmez. Kanama riski daha düşük ve yara iyileşmesi daha hızlıdır. Ayrıca çocuk üzerinde psikolojik etki bırakmaz. Tabii ki yenidoğan sünneti yapılabilmesi için çocukta bunu engelleyecek herhangi bir rahatsızlık olmaması ve cinsel organının da bu işleme uygun olması gerekir.

çocuk cerrahisi alanında mühim bir yer tutan sünnet, genelde klasik yöntemle uygulanır. Bu yöntem komplikasyon oranını minimize ettiği için tercih sebebi olur.

2-5 Yaş Arası Sünnet Yaptırılmamalı

Bebek yeni doğan döneminde sünnet olmamışsa 6-18 ay arası dönemde sünnet ettirilmelidir. Bu dönemin ardından 2-6 yaş arasında uygulanan sünnet çocuklarda psikolojik etkiler bırakabilir. Onun için tıbbi zorunluluk yoksa bu süre zarfında sünnet önerilmez. Fakat sünnet derisinde iltihap, darlık veya idrar yolu enfeksiyonu varsa bu durumda sünnet tıbbi gereklilik hâlini alır.

Bu hususta daha detaylı bilgiye Ünal Adıgüzel’in internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Uzman sünnet doktoru Bursa Nilüfer’de bulunan muayenesinde hizmet vermektedir.

Editör: TE Bilisim