Erbil Valisi Omid Xoşnav’ın Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na Kürdistan albümü hediye etmesi Cumhur İttifakı’nda bir krize neden oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün gazetesindeki yazısında Karaloğlu’nun CHP’ye nefes aldırdığını savunarak “Kime hizmet ediyor?” sorusunu yöneltti.

AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, tepkileri Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a yorumladı. 

Vali Karaloğlu’na sahip çıkan Kurt, şunları söyledi.

“Valimiz adam gibi adam. Bir sürü milliyetçi aykırı tepkiye maruz kaldı. Bir kısmı da bizim kimliğimize bürünerek, AK Partiliymiş gibi davranarak yapanlar. Ben dedim ki, ‘Adamın imanı var, insafı var, bilime ve demokrasiye saygılı, onun her türlü arkasındayız.’ Bu tepkileri bizim partimiz adına yapmaya çalışan bir grup, milliyetçilik duyguları bizim sınırlarımızı çok aşmış tipler var.

‘SENİN İNSANLIĞINA, DEMOKRATLIĞINDA PROBLEMİN VAR, KUSURA BAKMA’

Biz de diyoruz ki; tarihteki bir adı var bunun. Gelen adam zaten Kürdistan bölgesinin sorumlusu, resmi kimliği var. Kültürel kitap var, onu hediye ediyor. Kürdistan lafını görünce, sanki tarihte hiç var olmamış gibi, kırmızı görmüş boğaya dönüyorsan, senin insanlığında, bilime yaklaşımında, demokratlığında problemin var, kusura bakma.”

‘MHP’NİN BİZİ ELEŞTİRME HAKKI VARDIR AMA BİZ AK PARTİYİZ’

Kurt, MHP’lilerden gelen eleştirilere ilişkin de şöyle dedi:

“MHP ile biz ittifak yaptık, iltihak etmedik. İttifak, herkesin kendi kimliğiyle seçim sürecinde ortaklaşmasıdır. Kimlikte ortaklaşma değildir, karıştırmamak lazım. MHP bizi eleştirme hakkına sahiptir ama biz AK Partiyiz. Biz öyle düşünüyoruz. Onların da eleştiri hakkına saygı duyuyoruz.”

Editör: TE Bilisim