VanHaber - Uzun yıllar 5N 1K programı ile bilinen ve Türkiye'de gündem oluşturan, daha sonra Kanal D'de Ana Haber sunan Cüneyt Özdemir sonrasında ekranlardan uzak kaldı.

Ardından Youtube kanalını kuran Özdemir, bu kanal üzerinden gündemi değerlendirmeye devam ediyor. Son olarak güvenlik soruşturmaları tamamlandıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alınmayan 306 kişi konuşan Özdemir o konuyla ilgili şunları söyledi:

"Geçen gün Zafer Uyar aradı beni. Dedi ki abi seni Van'dan arıyorum. Eğer yardımcı olursan bir tek sen yardımcı olursun. 300 kişiyiz. Senden başka kimse yardım edemez bize dedi. Ne oldu hayırdır dedim? Zafer'de olan biteni anlattı."

Ardından Zafer Uyar'ı programa alan Özdemir sorunu gündeme getridi. Burada konuşan Uyar,

"440 kişi mülakattan elendik. 1 Hafta elendiğimiz madde ile mahkeme kararı olmaksızın, şu anda Kayseri Talas Belediye Başkanı olan dönemin Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve dönemin kayyumu şu anki Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çıkardıkları kanun maddesi ile 134 kişiyi işine geri aldı. Geriye kalan 306 kişi ise işe geri alınmadı." Dedi.

306 kişinin güvenlik soruşturmalarından geçtiğini ve işe alınması konusunda hiç bir sorunun olmadığını aktaran Uyar şöyle konuştu:

"Soruşturmalarımız tamamlandı, kadro almaya hak kazandık ancak işe alınmadık. Cüneyt abi buradan şunu da söylemek istiyorum. Arkadaşlarımızda sürekli söylüyor. Coğrafya kaderdir. Gerçekten de böyledir. Vali'den randevu alamıyoruz görüşme yapmak için. Eylem ve etkinlik ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, yasaklar olduğu için onu da yapamıyoruz. Elimizde argüman olarak sadece sosyal medya ve sizin gibi gazeteci abilerimiz var. Mahkemeyi kazanmamıza rağmen başka hiç bir şey yapamıyoruz."

Bunun üzerine Özdemir, konunun takipçisi olacağını belirterek Van Valisinin seslerini duyması gerektiğini aktardi.

GuncelVAN

Editör: TE Bilisim