İstanbul Esenyurt’ta 12 Haziran’da “sarı-kırmızı-yeşil şal taktığı” ve Kürtçe şarkı söylendiği gerekçesiyle, düğün sahibi Tahsin Karçık ile  damat oğlu Mesut Karçık’ında aralarında bulunduğu 10 kişiyi ifadeye çağırılmıştı. , Büyükçekmece başsavcılığının  ifadeye çağırdığı 10 kişinin ifadesini almadan tutuklanma talebiyle adliyeye sevk etmiş ardından, 10 kişi tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. Düğünde Kürtçe şarkı söyleyen müzisyenler ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez’e konuşan tutukluların avukatı Özgürlük için Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) Avukat Rezan Gezer, savcının, düğünde “Örgüte ait bayrak ve Öcalan flaması” kullanıldığı iddiasıyla damat, damadın babası  ve bir yakını hakkında “silahlı örgüt üyeliğinden” 7,5 ile 23,5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandığını söyledi.

Savcılığın talimatıyla nikah salonun kameralarında inceleme yapıldığı öğrenildi.

Savcılığın iddianamesinde, düğünde “örgüt lehine” slogan atıldığı, örgütün flama ve bayrağının açıldığı iddia edildi.

Avukat Gezer, savcının “İddianamede müvekkillerinin yargılandığı suçların, cezalarının üst sınırlarını toplayıp bu sonuca varıldığını” söyledi.

Savcılık, damat Mesut Karçık, babası Tahsin Karçık ve davetlilerden Umut Kaplan hakkında “silahlı örgüt üyesi olmak” gerekçesiyle hazırladığı iddianamesinde 23,5 yıl ile 7,5 yıl arası hapis cezası talep etti. Ayrıca tutuklu ola yargılananların tümü hakkında “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 2,5 ile 13,5 yıl arası ceza istedi.

Avukat Rezan Gezer davanın ilk duruşmasının 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim