VanHaber - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde borçlarından dolayı intihar eden baba ve oğluyla ilgili açıklama yaptı.

Partisnin, Altınordu 1. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Babacan, yaşanan intihar ve yoksullukla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu yoksulluğu, işsizliği kabullenmeyeceğiz. Bakın daha iki gün önce yoksulluk intiharlarına bir yenisi daha eklendi. Baba-oğul borçlarını ödeyemedikleri için beraberce kendi hayatlarına son verdiler. Böyle şeyler bu ülkede yaşanmazdı.

Tabi, Allah gördüğünden geri koymasın diye bir duamız var biliyorsunuz.Biraz da şu anda Türkiye bunun ızdırabını yaşıyor. Çünkü çok iyi günleri gördük. Bu ülkenin milli gelirinin 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolara çıktığını gördük. Bu ülkede mutlak yoksulluğun sıfırlandığı yılları yaşadık, bu ülkenin ihracatının 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıktığı dönemleri yaşadık. Benim ve arkadaşlarımın yönetimde olduğu, karar sahibi olduğu dönemde yaşadık bunları.

Fakat, gelin görün ki o günleri yaşadıktan sonra işsizliki yoksulluk hatta üzülerek kullanıyorum bu ifadeyi açlık, bu ülkeye gerçekten yakışmıyor. Bu yoksulluk intiharları, değerli arkadaşlar ülkenin çok yeni bir sorun alanı. Yoksulluk intiharları. Daha önce literatürümüzde yoktu böyle bir şey. Bakın ev gençleri diye bir şey yoktu literatürümüzde. Bu iktidarın, bu üç ortağın ülkeye sunduğu bir hediyedir ev gençleri, yoksulluk intiharları bu hükümetini bu ülkeye sunduğu bir hediyedi." GuncelVan

Editör: TE Bilisim