VanHaber - Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan'ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi’nde çalışmalar yurdun dört bir yanında devam ediyor. Van’da çalışmalar devam ederken, İl Başkanlığı koltuğuna Semra Odabaşı oturmuştu. İl Başkanı’nın belirlenmesinden sonra İl Kurucu Heyeti’de belirlenmişti.

İl Kurucu Heyeti’nde Fuat Yaşar Atan (iktisat) – Afet Kuşman Özkaçmaz (kamu yönetimi) - Cengiz Erbenzer (iş adamı) - Özlem Borazan Tanju (sosyolog) - Erkan İrven (avukat) - Rabia Aslan (fizikçi) yer aldı.

DEVA Partisi’nin Van il başkanlığı ve kurucu üyeleri özel bir mekanda düzenledikleri basın toplantısında Van basını ile bir araya geldi.

Toplantıya DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van İli Sorumlusu Mehmet Avcı, teşkilatlanma süreçlerini hızla devam ettiğini kaydetti. Ayrıca toplantıya DEVA Partisi kurucu üyesi Kerem Altun, MYK Üyesi Ekrem Dinçer ile Evrim Rızvanoğlu’da katıldı.

İl Başkanı Semra Odabaşı, partinin Van Programı, izleyecekleri yol ve teşkilat yapısı hakkında da bilgi verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Van İl Başkanı Semra Odabaşı, burada yaptığı açıklamada, yeni bir yolda yürüdükleri ve başarılı olmak istediklerini ifade ederek şunları ifade etti: “Bugün burada sizlere siyasetten bir konuşma yapmak istemiyorum, kendim olmaya olmak istiyorum. İçimdeki heveslerle geldim, düşüncelerimle, duygularımla ve birlikte başlamaya geldim. Sizlerle bunları paylaşırsam çoğalacağımıza inandığım için buradayım. Ülkemizin son yıllardaki gidişatını hepimiz biliyoruz, insanların yüzüne baktığınız zaman mutsuz olan gözlerine tebessümlerinin kaybolduğunu hepimiz farkındayız. Elbette ki yükümüz ağır ama deva olmaya geldik. Birlikte el ele vererek, ötekileştirmeden, garipsemeden kendimiz gibi el ele tutuşarak bir yol yürümeye geldik. Umarım başarılı oluruz, umutlarımızı gerçekleştiririz ve sonunda birlikte refaha kavuşuruz” dedi.

ODABAŞI: ANA AKIM BİR PARTİ OLARAK İKTİDARA YÜRÜMEKTEDİR

 Türkiye’de sosyo-kültürel çözülme yaşandığını belirten DEVA Partisi Van İl Başkanı Odabaşı, değerlerin aşındığını sosyal değişmenin en bariz örneği gençlik olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de gençler mutsuz, umutsuz. Gençlerle gelecek kaygılı, çıkmaz sokaktadır. Bir öğretmen ve anne olarak bunun farkında olmamak mümkün değil, özellikle bir kadın olarak her şeyden önce bunun farkında olmamak mümkün değildir. Farkındayız ve onun için buradayız. Çocuklarımıza baktığımız da eğitimde nitelikli bir eğitim veremediğimizi hepimiz farkındayız. Yeni bir dil yeni bir söylemle okumamız lazım. Problemin kaynağı olan zihniyetin mevcut problemlerin çözmesi mümkün görmüyoruz. Ülkemizde hayatın her alanında öncellikle adalette, yargıda, idarede, eğitimde, sağlıkta, istihdamda, geçimde ve ihtiyaç duyulan barış, huzur ve refahın sağlanması ancak istikrarın kalıcı kalınması, kurların ve kurumların esasta devamlılığıyla sağlanabilir. DEVA Partimiz yeni bir vizyonla, konseptle toplumuzun önüne koyacağı değişim programıyla ana akım bir parti olarak iktidara yürümektedir” dedi. DEVA Partisi Van İl Başkanı Odabaşı, Türkiye’de adalet, özgürlük ve ekonomi adı altında üç can yakıcı önemli sorun olduğunu ifade ederek, şunları belirtti: “Ülkemiz de bu sorunları çözecek hem niyetimiz hem de kapasitemiz var. Azimliyiz birlikte çözeceğimize de inanıyoruz. Hz. Ali, derki; ‘devletin dini, adalettir’ çünkü devletin varoluş sebebi adalettir. Vatandaşlarımız arasında adalet ve eşitliği sağlamak zorundayız. Adalet, insanların yaşam tarzlarına, inançlarına, etkin yapısına göre asla ayrıştırmaz. Devlet inanç özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün teminatı olmak zorundadır. Biz hiçbir zaman bölen olmayacağız, toplumu birleştirmek için yola çıktık. Birleştiren ve buluşturan bir siyasi yapıyı kuracağımızdan emin olabilirsiniz. Bölgemiz ve ilimiz ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirişi politikalardan artık yorgun düştü. Bu yorgunluğu her alanda hissediyoruz. Bu minvalde ilimizde her kesimi temsil edecek bir ekip kurmaya çalıştık. Başardığımızı düşünüyorum”

“PARTİMİZE OLAN İLGİNİN SOMUT BİR ÖRNEĞİNİ YAŞAMAKTAYIZ”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Kurucular Kurulu Üyesi ve 16. Bölge Komisyonu Van İli Sorumlusu Mehmet Avcı, yeni teşkilatlanma sürecine değinerek şunları ifade etti: “Demokrasinin tüm yurttaşlarımızın gönlünde aynı zamanda zihninde doğru bir perspektifle filizlenmesi amacıyla yola çıkmış olan partimizin genel merkez teşkilatlanmasının ardından il başkanlığı kurucu heyet atamaları hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Mayıs ayı itibariyle Türkiye geneli 18 bölgede oluşturmuş olduğumuz komisyonlarımızla 81 il ile 922 ilçe de teşkilatlanma çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 39 il başkanlığı ve kurucu heyet atamasını gerçekleştirdik. Şahsımın sorumlu olduğu Van ilinin kurucu il başkanı ve kurucu heyet atamasını genel başkanımız Ali Babacan’ın görevlendirmesiyle 9 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz atamalarımızı partimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’de şu ana kadar teşkilatlarımızda görev almak üzere 100 binin üzerinde web tabanlı almış olduğumuz başvurularda partimize olan ilginin somut bir örneğini yaşamaktayız” dedi.

AVCI: CİDDİ GAYRET GÖSTERDİK

DEVA Partisi Bölge Sorumlusu Avcı, devamında şunları kaydetti: “Van ilimizde teşkilatlarımızda yer almak üzere 13 Haziran 2020 tarihi itibariyle web tabanlı yapılan 1127 başvuru ve doğrudan talepte bulunan gönüldaşlarımızla birlikte yaklaşık 1500 civarında başvuru aldık. Telefonla, dijital ve fiziki ortamda yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Van ili dahil toplamda 8 ilden sorumlu olduğumuz 16. Bölge Komisyonumuzun raporu doğrultusunda Genel Merkez Üst Kurulu’nda 10 kişilik aday listemizi yaklaşık 1 ay önce sunduk. Sunmuş olduğumuz listede özellikle parti tüzüğümüze uygun bir çalışma metoduyla 4 kadın adayımızın olması yönünde ciddi gayret gösterdik. Üst Kurulu’nda yapılan istişareler sonucunda alışagelmişin dışında kadın il başkanımızla birlikte kurucu heyet içerisinde 3 kadın adayın atamasıyla bütün kadın adaylarımızın atamaları gerçekleşti” diye belirtti. Toplantı, soru-cevap kısmıyla sona erdi.



Editör: TE Bilisim