Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP’ye Kürt siyasi hareketi diyerek, Kürt kökenli kardeşlerimizi töhmet altında bırakan, PKK’ya umut aşılayan fikir ve ülkü yoksunları adına pişmanlıklar olabilir ama bizde pişmanlık asla yoktur” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.Bahçeli af tasarısının MHP’nin seçim beyannemesinde olduğunu ifade ederek, yeni yasama döneminde af tasarısını TBMM’nin gündemine taşıyacaklarını aktardı.

Bahçeli, Türkiye’nin ABD ile ilişkilerine değinerek, “ABD ile ilişkilerin normalleşmesi arzulanan derecede sağlanacaksa, NATO gerçekten de Türkiye’nin terörle mücadelesine samimi destek veriyorsa, ABD ve Avrupa’da ne kadar hain FETÖ’cü varsa Türkiye’ye iadeleri yapılmalıdır. Biz lafa değil icraata bakarız” dedi.MHP’nin kaçak güreşmediğini söyleyen Bahçeli, özetle şunları kaydetti:Ülkücülüğün fiyatı yoktur. Ülkücülüğün pazarı yoktur. Bizi bilen bilir bilmeyen de kendi bilir. Apolet tartışmasını fazla uzattım diyen zavallılar için, HDP’ye Kürt siyasi hareketi diyerek, Kürt kökenli kardeşlerimizi töhmet altında bırakan, PKK’ya umut aşılayan fikir ve ülkü yoksunları adına pişmanlıklar olabilir ama bizde pişmanlık asla yoktur. Duruşumuz millettir. MHP kaçak güreşmez, kaçak dövüşmez.”

OHAL VE AF TARTIŞMALARI Bahçeli OHAL ve af tartışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Meclis’te yasama çalışamaları başladığında arkadaşlarımız teklifini sunacaktır.OHAL ayın 18’i itibariyle son buluyor. Yeni bir yasa gündeme getiriliyor, Böyle bir yasa Meclis’e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır.”

 

Bahçeli: Daha fazlasını istiyoruz

Bahçeli gündeme ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, partisine gelen eleştirilere yanıt verdi; "Biz yürüyen mezar taşı değiliz" dedi.

 

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye "apolet" tartışması üzerinden yanıt veren Bahçeli, "Apolet tartışmasını fazla uzattım' diyen zavallılar için pişmanlık olabilir ancak bizde asla pişmanlık yoktur" diye konuştu.

MHP Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

-Türkiye'nin demokratik rüştü bir kez daha kendini ispatlamıştır. Partimiz 24 Haziran'dan anlının akıyla çıkmıştır. Milletimize güvendik. İhanetin imanı yenemeceğini adımız gibi biliyorduk. Biz bitti demeden hiçbir tezgahın tutmayacağının farkındaydık.

-MHP tıpkı anka kuşu gibi küllerinen yeniden doğmuş, bir kez daha herkesin hayranlığını kazanmıştır. Türk milleti 3 hilalı ne mahsun bırakmış, ne de mağdur bırakmıştır. Bu açıdan 24 Haziran'da MHP büyük bir başarı elde etmiştir. Yerimizde sayamayız. Daha fazlasını istiyoruz. Daha çoğunu almayı hedefliyoruz.

-Partimize oy veren vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm milletvekili adaylarımızı kutluyorum. 24 Haziran'da Türkiye kazanmıştır. Demokrasimiz kazanmıştır. Bozgunculuk yapanlar unutamayacakları hezimet yaşamıştır. Verdiğimiz sözlerin hiçbirini unutmadık, unutmayacağız.

-Cumhuriyet yeni sistemle daha güçlenmiştir. 'Tek adam geldi' diyen çevrelerin korku aşısı inşallah tutmayacaktır. Cumhur İttifakı yeni sistemin rotasını çizecektir. Gelişmeleri uzaktan izlemeyeceğiz. Müdahil olmamız gereken yerlerde geri durmayacağız.

-Ülkücünün fiyatı yoktur, ülkücülüğün pazarı yoktur. Pişman olacak söz söylemeyiz. 'Apolet tartışmasını fazla uzattım' diyen zavallılar için pişmanlık olabilir ancak bizde asla pişmanlık yoktur.

Devlet Bahçeli'nin soru-cevap bölümünde söylediklerinin satır başları şöyle:

- Koray Aydın tecrübeli bir siyasetçidir, daha dikkatli konuşsun

-Af hâlâ gündemimizde, Meclis'te yasama başladığı zaman arkadaşlarımız çalışacaklar, yasa teklifi sunacaklar

-Cumhurbaşkanı'na kendisi nasıl istiyorsa öyle hitap edilsin; Cumhurbaşkanı tektir, başkan şu salonda bile 50 tane var!

Editör: TE Bilisim