İmalat sanayisinde malzemelerin bir yerden bir yere taşınması oldukça önemli bir yer teşkil eder. Üretim hanelerde bir noktadan başka bir yere taşınacak olan malzemelere örnek olarak toz veya taneli yapıya sahip malzemeler örnek olarak verilebilmektedir. Bu farklı yapıya sahip malzemeler işlenmeleri veya farklı bir işlem görmesi açısından bir alandan bir diğerine taşınırlar. Bu işlem gerçekleşirken bantlı veya raylı sistemlerden faydalanılır.

Bu bantların harekete geçmesi ise drum motor sayesinde olur. Farklı bir tasarıma sahip olan bu motor çeşidi içerisinde elektrik motoru ve dişli kutusunu barındırır. Yüksek verime sahip olan motor sayesinde güç olabildiğince mümkün oranda tamburlara iletilmektedir.

Farklı çaplarda tamburlar

Taşınacak malzemelerin yapısına ve taşınma hızlarına uygun olarak tambur çapları seçilmesi gerekmektedir. Bu çaplar bazı yapı malzemeleri için küçük bazıları için ise büyük seçilmektedir. Bu seçim tamamen iş yerine bağlı olarak gerçekleşir. Normal çalışma prensiplerinde motorlar tamburlara dışarıdan bağlanırken tambur motor tüm bileşenlerini tamburun içinde barındırmaktadır. Bu farklı tasarımı sayesinde hem kullanışlı olmakta hem de alandan tasarruf yapılmasını sağlamaktadır.

Yan kapakları cıvatalı monte edilebilir şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılara sökme veya takma işlemlerinde bu olay diğer tasarımlara nazaran büyük avantaj sağlamaktadır. Bant Motor Hollandalı üretici firma Van der Graaf şirketinin Türkiye distribütörüdür. Taşınacak olan malzemeler kaliteli ve güvenli bir biçimde süre kaybına yol açmayacak şekilde bu motorlar vasıtası ile taşınmaktadır.

Kaynak: https://bantmotor.com.tr/

Editör: TE Bilisim