Günümüzün değişen tüketici alışkanlıklarının yükselen trendi olan e-ticaret, alıcılara olduğu kadar satıcılara da sağladığı kolaylık ile öne çıkıyor. İlk olarak 1995 yılında ortaya çıkan bu kavram online bir işletme olarak tanımlanabilir. E-ticaret, yaratılan mal ve hizmetlerin tanıtım, satış, dağıtım ve ödeme gibi elektronik aşamaları olarak tanımlanabilir.

Bir E-Ticaret Sitesi Oluşturun

İnternet gelişti ve Türkiye’de kullanımı artık çok popüler hale geldi. Eskiden online alışverişe pek güvenilmezken, günümüzde yaşanan olumsuzluklara rağmen, belli bir ürün veya hizmeti alacak olan kişi önce internetten araştıracak ve sonuçları online olarak teslim edecektir.

Ne Tür Bir E-Ticaret Sitesi Kurmalıyım?

Bilindiği gibi e-ticaret sitesi kurmak, yeni yüzyıla ayak uydurmanın artık birinci basamağı sayılmaktadır. analizinizi ve hedef kitle analizinizi yaptıktan sonra nakliyesi kolay, kırılmayan, ağır olmayan ancak tasarruf ettirecek ürünler seçmeniz gerekiyor. Hedef kitleyi analiz ettikten sonra eğer bir ürününüz varsa ürün fotoğraflarını kendiniz çekebilir veya profesyonel bir fotoğrafçıya sahip olabilirsiniz. Veya satış yapacağınız bir toptancıdan XML formatında ürün satın alarak tüm ürün katalogları ve hazırlanmış menüleri ile 30 dakika içerisinde web siteniz yayına alınabilir.

Web Sitesi Kurmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Günümüzde e-ticaret sitesi nasıl kurulur diye merak ediliyor. Peki, bunun için sermaye gerekli mi? Her şey işinize ve hedef kitlenize bağlıdır. E-ticaret entegrasyonu ile büyük toptancılarla işlem yapabilir, mallarını para ödemeden sisteniz üzerinden ücretsiz olarak satabilirsiniz. Maddi değeri yüksek ürünler satacaksanız burada maliyetin hesaplanması tamamen size kalmış.

Bedava Alışveriş Sitesi Kurun

Para harcamazsanız para kazanamazsınız. Bütçe belirleyerek web sitenizin profesyonel görünmesini sağlayabilir ve satış yapabilirsiniz. Profesyonel destek almak her zaman sektöre hızlı bir giriş yaptırır.  Kendinizden ve yatırım yapacak işten eminseniz e ticarete adım atmanın tam zamanı. Ayrıca e-ticaret sitesi fiyatları, kuracağınız sitemiz için yaptığınız anlaşmayla doğru orantılıdır. Yıllık yapılan anlaşmalar daha uzun süre sektöre s vermeden devam etmenize yardımcı olur. Kozmik yazılım sitesi kendi alanında başarılara imza atan, tecrübeli ekibi ile size hizmet verecektir.

Dünyada ve Türkiye’de E-Ticaretin Genel Durumu

E-ticaretin dünya pazarındaki konumu her geçen gün artmaktadır. Çin, ABD, Japonya, İngiltere ve Almanya, e-ticaret pastasının en büyük payını sırasıyla alıyor. Küresel ekonomideki durgunluğa rağmen online ticaretten elde edilen kârlar B2C modelinde yakaladığı ivme ile artmaya devam ediyor. Türkiye’de büyüyen pazar payı ile küresel e-ticaret pazarındaki rolünü daha da etkin kılmaktadır. Online ticaret hattı müşterilerin tüketim alışkanlıklarına göre gelişmektedir. Milenyum kuşağı olarak bilinen 2000 sonrası doğan kuşağın tüketim alışkanlıklarında promosyonlar ve anlık indirimler önemli bir yer tutmaktadır.

Bir önceki nesil diyebileceğimiz 90’lı yıllarda doğan nesil, tüketim alışkanlıklarında müşteri deneyimine giderek daha fazla önem veriyor. Müşteri siparişleri, satış sonrası hizmetler bu neslin tüketim kararlarında rol oynuyor. E ticaret sektöründe sizde bu pastadan payınızı alın. Özellikle Türkiye pazarı için e-ticaretin büyüme hızının iki yılda ikiye katlanması bekleniyor. Dijital dünyanın sert değişimine uyum sağlayan Türk taşıyıcıları da bu eğilime uyum sağlıyor. İşletmenizi elektronik ortama taşımanın ilk adımlarından biri olan e-ticaret sitesi açmak, tüketici ihtiyaç ve alışkanlıklarını takip ederek müşteri deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak tasarımlardan faydalanabilir.

Geçen yılın raporuna göre her 20 alışverişten 1’i online pazaryerinden yapılıyor. E-ticaretin en popüler olduğu ülkelerden biri olan Çin’de her dört alışverişten biri online sistemler üzerinden yapılıyor. Türkiye’de bir yılda internetten alışveriş yapanların sayısı 25 milyona ulaştı. Kadınlarda, oran yaklaşık %28‘dir. Bu sektörün en iyilerinden Kozmik Yazılım sitesinden destek alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim