Ekonomist Atilla Yeşilada, kış aylarında ekonomik durumun daha da kötüye gideceğini ve iktidarın lanse ettiğinin aksine enflasyonun yükselmeye devam edeceğini söyledi. Yeşilada,  "Erdoğan tarihe, Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek" dedi.

Ekonomide alınan önlemlerin hiçbir işe yaramadığını vurgulayan Yeşilada, kış aylarında 4 büyük şok yaşanacağını ifade etti. Youtube kanalında değerlendirmelerde bulunan Yeşilada, “İktidar bir noktada havlu atacak” ifadesini kullandı.

Enflasyonun kış aylarında üç haneleri göreceği, gıda enflasyonunun da yüzde 150'lere ulaşacağı tahmininde bulunan Yeşilada, bunun sosyal patlamalara neden olabileceğine işaret eti.

CARİ AÇIK, DIŞ BORÇLAR, İŞSİZLİK...

“Önümüzdeki yıl temmuz ayına kadar Türkiye'nin cari açığı 40 milyar dolar civarında olacak” diyen Yeşilada, şu değerlendirmede bulundu: “Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK'nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı. Süreç böyle devam ederse Merkez Bankası'nın elinde bulunan yaklaşık 30 milyar dolarlık kısıtlı döviz de eriyecek.”

Yeşilada ayrıca, Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekerek, bu durumun kapanmaları tetikleyerek, üretimi durdurabileceğine ve şirketlerin işçi çıkarmasına sebep olabileceğine işaret etti ve ekledi: “Erdoğan her ne kadar sorumluluğu üstünden atmaya çalışsa da halk gerçekleri görüyor. Erdoğan tarihe, Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek.”

Editör: TE Bilisim