Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin. (DEDAŞ) uygulamalarının yarattığı mağduriyetler sürüyor. Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van ve Batman başta olmak üzere birçok kentte yurttaşların yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Sayaçların direklere çıkarılması, yüksek faturalar, faturalar nedeni ile icralık olan yurttaşlar, elektrik kesintileri ve buna benzer sorunlar birçok kentte yaşanıyor. Bölge kentlerinde bu uygulamalar ile tepkileri üzerine çeken DEDAŞ bu defa Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde evinde 15 gündür evine elektrik vermediği Özcan Binen’in 2 yaşındaki oğlu Yunus’un ölümü ile gündemde. Yunus Binen’in ölüm haberi “DEDAŞ’ın elektriğini kestiği ailenin astım hastası bebeği soğuktan hayatını kaybetti” şeklinde ajanslarda yer aldı. Ancak astım hastası olan minik Yunus’u 11 Aralık’ta öldüren soğuk hava değildi, elektrik kesintisi yüzünden oksijen cihazını kullanamamasıydı.

BABA BİNEN: OĞLUM ASTIM HASTASIYDI

İki yaşındaki oğlunu kaybeden Özcan Binen, eşi ve iki küçük çocuğu ile Silvan ilçesi Cami Mahallesinde kiraladığı sobalı bir evde kalıyor.  Yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlatan baba Özcan Binen, oğlunun astım hastası olduğunu ve oksijen makinesi kullandığını söyledi. Bu cihazın elektrikle çalıştığını anlatan Binen, Yunus’un ölümüne neden olan elektriğin olmaması olduğunu söyledi.

DEDAŞ, ÇALINAN KABLONUN PARASINI İSTEDİ

DEDAŞ’ın mahallede elektrik şebekelerini yenileme çalışması yaptığı için elektriklerinin kesildiğini anlatan Binen, “Bu çok uzun sürdü. Çocuğuma oksijen sağlayan makine çalışmadığı için bazen komşulara, yâ da akrabalara götürüyorduk. Bu süre zarfında eski kablolar da çalınmıştı. Bende defalarca DEDAŞ’a başvurup elektriğin bırakılmasını istedim.  DEDAŞ yetkilileri ise bana aboneliği üzerime almamı, adresi taşımamı ve dilekçe yazmamı istedi. Çok uğraştık en sonunda kabloları gelip bağladılar ama elektrik verilmemişti.  Çocuğu hastaneye götürmüştük, akşama elektrik gelir düşüncesi ile eve geldiğimizde bu defa yeni hatların eskisi ile birlikte çalındığını gördük” dedi.

Editör: TE Bilisim