Bunlar, yaşlıların, hastaların ve engellilerin döner ve düz basamakları basitçe tırmanmasına izin veren cihazlardır. Yükseklikler, binalar ve yürünebilir alanlar, tekerlekli sandalye kullanıcılarının tek başlarına üstesinden gelmeleri zor engellerdir. Kendilerine uygun niteliklere sahip basamakların çıkışını ve inişini kolaylaştıran cihazlar ile engelliler için basamak düzensizliği ortadan kalkmaktadır. Engelli merdiven tırmanıcı gibi son derece işlevsel ürünleri Mec Çözüm web sitesinden bulabilir ve satın alabilirsiniz.

Engellilerin hayatın her alanında yürümesine olanak sağlayan, engellileri dizleri üzerinde taşıyan vb. basamak çıkma cihazları kullanıcı ve refakatçinin zor taşıma tekniklerine ihtiyaç duymadan herhangi bir zorluk ve çaba harcamadan inip binmesini sağlayan fonksiyonel cihazlardır.

Engelli Tırmanıcı Kullanma Kolaylığı

Tekerlekli sandalyeli hasta, yaşlı ve engellilerin basamak inip çıkma problemini çözmek amacıyla üretilen engelli basamak asansörleri, kişilerin herhangi bir kuvvet uygulamadan basamak inip çıkmasını sağlayan fonksiyonel cihazlardır. 130 kiloya yakın yük kapasitesi ile engelli kişinin dizleri üzerinde taşınması gibi zor tekniklerle basamak çıkma ve inme sorununa çözüm sunar. Engellilerin refakatçileri ve bakıcıları asansör olmayan katlara taşıması için basamak asansörü ile üst kat basittir.

 Oldukça kullanışlı olan bu cihazlar, engellilerin hayatlarını oldukça rahat yaşamalarına olanak sağlamaktadır. Bu durumda kullanımı her geçen gün artan bu cihazların maliyet açısından oldukça uygun olması kullanım alanlarının her geçen gün artmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Engelliler İçin Basamak Çıkma ve İnme Cihazları Nereden Alınır?

Sağlıklı bir birey için basamak inip çıkmak, hareketin fark edilmediği en üst düzeyde basit bir olay olabilir. Özellikle basamaklardan inmek için harcanan çaba çok daha azdır. Ancak basamak inip çıkmak, yürüme engelli bir kişi için büyük bir problemdir ve başka birinin yardımına ihtiyaç duyulur. Engelliler için basamak çıkmak ve inmek için en modern cihazların en son varyantları ile basamaklar hastalar, yaşlılar ve yürüme güçlüğü çekenler için engel değildir. Merdiven çıkan el arabası gibi ürünleri de sitede bulmak mümkündür.

Basamak çıkma ve inme cihazı aynı zamanda tekerlekli sandalye kullanıcılarının basamakları kolaylıkla inip çıkmasını sağlayan bir cihazdır. MEB’e bağlı özel eğitim kurumlarının yönetmeliklerine uygun olan bu ürünler, engelliler için tüm ulaşım ve iletim sistemleri koşullarına uygundur. Engelli basamak asansörü düz, spiral ve dar basamaklarda kullanılmalıdır. Bu durumun genel olarak şehirlerdeki tüm yapılar için çok kolay bir şekilde geçerli olduğu bilinmektedir. Bu durumda engelli kişiler basamak ve basamakları oldukça rahat çıkabilmektedir.

Bu durum, engelliler ve bakıcıları tarafından çok iyi karşılanmakta ve şehirlerdeki tüm binalara kolaylıkla uygulanmaktadır. Bu durumda engelli kişiler basamak ve basamakları oldukça rahat çıkabilmektedir. Bu durum engellilerin ve bakıcılarının oldukça olumlu bir şekilde karşılaştıkları sorunların başında kendine yer bulmaktadır.

Her türlü engelli basamak asansörü, basamak asansörü el arabası ve basamak asansörü ekipmanlarını ve de merdiven çıkma aparatı için Mec Çözüm web sitesine bakabilir ve kolayca bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim