Van Ekspres- Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, 23 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile “FETÖ ile bağlantısı olduğu” gerekçesiyle kapatıldı. 28 Temmuz 2016’da ise, Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastane, “ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası” olarak hizmet vermeye başladı. Hastanenin kapatılması ardından tüm personelin işine son verilmiş oldu. Bu personelin arasında onlarca engelliler de var. İşinden olan engelliler daha sonra herhangi bir işe alınmayıp ortada kaldı.

“İŞSİZ KALDIM”

Hastanenin kapanmasıyla işinden olan engellilerden biri de Erhan Taşdemir. Hastanenin kapandığı tarihten bu yana işsiz kaldığını belirten Taşdemir, “Hastaneye engelli kadrosundan girdim. Üç yıl kadar çalıştım, sonra hastane kapandı, hepimiz işten çıkarıldık. Başka bir işe de vermediler, o günden beri işsizim” dedi.

“TAZMİNATLARIMIZ ÖDENMİYOR”

Başka bir işe alınmadıkları gibi tazminatlarının da ödenmediğini söyleyen Taşdemir, “Tazminatlarımızın ödenmesi ve bir başka sağlık kuruluşunda işe alınmamız için Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ile görüştük. Ancak bir sonuç alamadık. Tazminat için bizi Defterdarlığa yönlendirdiler, defterdarlık yetkilileri de müfettişin Diyarbakır’da olduğunu, dönünce ilgileneceklerini söylediler. Bir buçuk yıldır daha bir haber çıkmadı” diye konuştu.

OHAL BÜROSU’NA BAŞVURDULAR

Son olarak Valilik OHAL Bürosu’na başvurduklarını belirten Taşdemir, şöyle dedi: “Daha sonra valiliğin ilgilendiğini söylediler. Biz de OHAL Bürosu’na dilekçe verdik. Bize, daha önce verilen dilekçeler olduğunu, sonucu beklememiz gerektiğini söylediler. Eşim hasta, yatalak. Hastane masrafları için 15 bin TL kredi çektim. 5-6 aydır ödeyemiyorum, faiz işliyor. Çok mağdur oldum, bana ya bir iş versinler ya da tazminatım ödensin, mağdur duru

Editör: TE Bilisim