VanEkspres - Bugün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Van’ın Erciş İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek’in gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Erciş İlçe Örgütü de binalarında açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ile çok sayıda HDP’li katıldı.

Orhan, “Bu gün yine sabahın erken saatlerinde belediyelerimize yönelik baskınla uyandık. Erciş Belediyesi, Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye eşbaşkanlarımıza bir operasyon başlattılar.  Bu 4 Belediye eşbaşkanları gözaltına alındı. Bu operasyonda birçok belediye Encümenleri ve HDP çalışanları gözaltına alındı. Bizler şunu biliyoruz ki AKP iktidarının son yıllarda aldığı büyük yenilgi, toplumun desteğini yitirmesi ve kaybetmekle yüz yüze kaldığı koltuğunu kurtarma çabasıyla, yine bunun tek sorumlusu olarak Kürtleri görmekte. Bu çerçeve de Partimize ve Belediyelerimize yönelik operasyonlarla bir kez daha Kürt halkının iradesini gasp etme çabasıdır. Suriye, Suriye’de yaşayan halklarındır. Bu irade bu halkların iradesi dışında oraya yapılan her türlü ve hareket bir savaş ve ,igal harekatıdır.  Oradaki halkların iradesi tanınmadan orada yapılmak istenen düzenlemeler orada ki halkların iradesini tanımamasıdır” ifadelerini kullandı.

TSK’nın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına da değinen Orhan şunları söyledi: ” Buradan tekrardan yineliyoruz, bu savaş ve işgale son verilmeli. Halkımızın iradesini gasp etmeye son verilmeli ve temel olan Kürt sorununun demokratik, barışçıl yollarla çözümü için biran önce müzakere ve barış yolu tercih edilmelidir” dedi. 

Editör: TE Bilisim