VanHaber - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: “İstihdam kaybını önlemek ve sosyal destek ihtiyacını karşılamak için 26,5 milyar liralık karşılıksız nakit ödeme yaptık. İnşallah bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın yanında yer almayı sürdüreceğiz.

“Bu sabah Mersin’de askerlerimizi taşıyan bir otobüsün kaza yapması neticesi maalesef ölülerimiz ve yaralılarımız olduğunu öğrendik.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kurban kesim yerlerinde yoğunluk olmaması için bayramın 2. ve 3. günlerinin de değerlendirilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs salgının devam ettiği şu günlerde gerek kurban keserken gerek de bayramlaşırken önlemlerden asla vazgeçmeyelim. Kurban Bayramı ile ilgili bütün hazırlıklar tamamlandı. 

CEVABIMIZI VERMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Tek arzumuz kendi hakkımızı, hukukumuzu, çıkarlarımızı korumaktır. Dayatmayla karşımıza çıkanlara cevabımızı meşru gücümüzle vermekten asla çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz. Oldu-bittiyle ülkemizi dışlamaya çalışanlar her seferinde bu cevapla karşılaşacaklarını bilmelidir.

Sahada ve masada yeni dönemin gerekleriyle mücadelemizi veriyoruz."

GENÇLERE SABAH NAMAZI DAVETİ

Gençlere sesleniyorum: Camilerimizi ihmal etmeyin. Ne kadar secdeye kapanırsanız camilerimizle birlikte siz de güçlü olursunuz. 

BAKANLAR KURULU'NDA ALINAN KARARLAR

Bu bayramda emeklilerimize biner lira bayram ikramiyesini ödüyoruz. Bugüne kadar 64,2 milyar lira ikramiye dağıttık. Ayrıca engelli ve yaşlı bakım ücretlerini de bayramı beklemeden hesaplarına yatırıyoruz. Kredi ve burs ödemelerini de bayram öncesi tamamlayacağız. 

Editör: TE Bilisim