VanHaber - CHP’li Gürsel Tekin, AKP’nin mart ayında yapılacak kongresinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı görevini bırakacağını öne sürdü.
 

Halk TV’de Özlem Gürses’in hazırlayıp sunduğu ’20. saat’ programına konuk olan Tekin, “Kulislerde ciddi ciddi konuşuluyor. Erdoğan bu kongrede parti başkanlığını bırakacak. Başka bir isim gelebilir. Şeklen bir değişiklik olacak. Bilemiyorum. Numan Kurtulmuş da olabilir, Binali Yıldırım da olabilir. En güçlü aday Binali Yıldırım” diye konuştu.

ERDOĞAN YENİ BİR MUHALEFET Mİ İNŞA EDİYOR?

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi, kulislerde “Erdoğan yeni dönem için sözünü ettiği yerli ve milli muhalefeti inşa etmeye mi çalışıyor” sorusunu akla getirdi. Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmesinin hemen ardından yeni yılın ikinci ziyaretini Asiltürk’e yapması, kulislerde yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Selda Güneysu’nun Cumhuriyet’te yer alan haberine göre Asiltürk’ün, yakın çevresine ziyarete ilişkin, “Erdoğan, Milli Görüş içinden çıkmış ve uzun yıllar kendisiyle görüş alışverişinde bulunmuş bir lider. Ziyaret, nezaket ziyareti olmakla birlikte eski dostluklara da bir atıf” dediği belirtildi. Asiltürk’ün, Necmettin Erbakan’dan sonra Milli Görüş hareketi içinde “önemli bir yere sahip olduğu” da değerlendirilirken kulislerde, bu ziyaretin asıl amacının “yerli ve milli muhalefeti inşa etmek olduğu” konuşuluyor. Erdoğan, yeni yıldan hemen önce “yerli ve milli muhalefetin kendi hükümetleri döneminde nasip olacağını” ifade etmişti.

“MUHALEFETİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDE BİRLEŞTİRME ÇABASI”

Kulislerde, iktidarın adım atmayı hedeflediği demokrasi, hukuk ve ekonomi alanındaki reform hareketleri için, “Muhalefetin desteğine de ihtiyaç duyabileceği” ifade ediliyor. Muhalefet, Asiltürk’e yapılan ziyareti, “Yerli ve milli muhalefet için ilk hamle” olarak değerlendirirken Erdoğan’ın reform çalışmaları kapsamında gerekirse İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de görüşebileceği kaydediliyor. Asiltürk ziyaretinin ayrıca, “Erdoğan’ın kamuoyuna ‘Yerli ve milli muhalefet çabası içinde olanlarla görüşmeye her türlü hazırız’ mesajını da vermek istediği şeklinde yorumlanmalı” olarak değerlendirilirken iktidar cephesinin bundan sonraki hamlesinin de “Muhalefeti, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ekseninde birleştirme hamlesinin olacağına” dikkat çekiliyor.

KARAMOLLAOĞLU: BİLİYORDUM...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin, “Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti” dedi. Karamollaoğlu, “Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim