VanHaber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Üsküdar Ömer Öztürk Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Rusya ile ilişkilerine dair Erdoğan, “Putin özü sözü bir, verdiği sözde duran ikili ilişkilerimizde gerçekten hiçbir devletle neredeyse bu tür münasebetlerimizi güçlü götürebildiğimiz ülke nadirdir. Şu ana kadar sürdürdüğümüz münasebetleri temenni ederim ki bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Gerek askeri gerek ekonomik gerek kültürel konularda bunu gördüm görüyorum. Şu anda da aramızdaki ticaret hacmine baktığım zaman hedeflerimize de aynı kararlıkla yürüyoruz yürüyeceğimize de inanıyorum” dedi.

'KONUŞMAYIN' ÇAĞRISI Erdoğan, Türkiye’ye gelecek aşılara dair de şunları söyledi: “İlk etapta Çin’den gelecek olan anlaşmamız 50 milyon. İlk etapta malum 4,5 milyon gelecek. Bütün bunları da belli bir takvim ki öncelikle sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu aşılama sürecini başlatacağız. Aşı olacağımı açıklamıştım bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı hassasiyete devam ediyorum. Her olan bu alanda konuşmamalı. Konuşacak olanlar varsa hocalarımızdır. Değişik alanlarda bu konuda hocalarımızın yapmış oldukları açıklamalarla bizim herhangi bir ihtilafa herhangi bir sıkıntıya yol açmadan bu konuda da kimsenin de aslında şu anda virüsle savaşıyoruz aklına da virüs düşürmemeliyiz. Ve aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Temennimiz odur ki inşallah bununla birlikte bu koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en başarılı şekilde verelim. İlk etapta burada Çin var aynı zamanda Almanya var. Bu iki ülkeden gelecek aşılarla beraber sürecimizi işleteceğiz.” 

YILBAŞI AÇIKLAMASI Irak Başbakanı Mustafa el Kazimi ve beraberindeki heyete verdiği müzikli yemekle gündem gelen Erdoğan, yılbaşında parti yapılmasının yasak olduğunu kaydetti. “Bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak” diyen Erdoğan, “Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar. İnsanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere fırsat vermeye niyetimiz yok. Devletsek devlet olarak görevimiz insanımızın sağlığını hayatını korumaktır. Sonra Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman ne diyecekler? Devlet tedbirini almadı, gerekeni yapmadı diyecekler. Buna fırsat veremeyiz” diye konuştu.

İSRAİL İLİŞKİLERİ Erdoğan, İsrail’le ilişkilerine dair de şöyle konuştu: “İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten devam ediyor. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz bazı ülkelerle olduğu gibi. En tepe noktalarda sıkıntılar olmamış olsa İsrail ile münasebetler çok daha farklı olabilirdi. İsrail'in Filistin politikası bizim kırmızı çizgimizdir. Filistinli kardeşlerimize karşı takındıkları tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Acımasız davranışları ve Filistin toprakları konusunda takındıkları tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım.”

 

Editör: TE Bilisim