VanHaber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yaparak, Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarının artmasının ardından risk haritasının değiştiğini duyurdu. Erdoğan, risk haritasında kırmızı olan tüm illerde Cumartesi ve Pazar günlerinde yasağın tekrar uygulanacağını söyleyerek, “Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecektir” dedi.

Erdoğan’ın açıkladığı diğer kısıtlamalar ise şöyle: *Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir." *Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir. *Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecektir.

RAMAZAN AYI TEDBİRLERİ

*Ramazan boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. *Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır. *Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamalardan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmelere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. *Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta pirimi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da pirim yüklerini üstlenecek ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız." 

‘ALTIN VE DÖVİZ BOZDURUN’ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Öte yandan Yurttaşlara altın ve döviz bozdurma çağrısını yineleyen Erdoğan, "Buradan menşeine, rengine, inancına bakmaksızın tüm yatırımcılara bir kez daha sesleniyorum. Gelin Türkiye'ye yatırım yapın. Dün ülkemize yatırımlar yapanlar bugün büyüyen pazarları ve artan kazançlarıyla bunun meyvelerini topluyorlar. Vatandaşlarımıza ellerinde tuttukları ve milli servetimiz olan altınları ve dövizleri finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomimize kazandırmaları çağrımı tekrarlamak istiyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim