Vanhaber  - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Azerbaycan’a olan desteğimiz bundan sonra da devam edecek” dedi. Erdoğan havalimanında basın toplantısı düzenleniyor. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı bizim derdimiz değil, bu onun kendi derdidir. Eğer aday olacaksa gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.

AB’nin yaptırımı görüşeceği zirve

Bu konuda Türkiye’ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım karar Türkiye’yi çok fazla da ırgalamaz. AB bize zaten sürekli yaptırım uyguluyor. AB hiçbir zaman verdiği sözü tutmamıştır. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in açıklamaları) Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar

ABD’de Biden dönemi
Biden’la yabancı birisi değilim. Biden’la Obama döneminde de gayet iyi tanışan biriyim. Rahatsızlığımda evimde beni ziyaret etmiştir. Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor. Aklına herhangi bir şey gelen bakıyorsunuz hemen masaya yaptırımı getiriyor. Türkiye ile ABD arasında nasıl bir süreç var. Biz NATO’da beraber değil miyiz? Bunu kendileri de hep itiraf etmişlerdir.

Bizim silah alımlarıyla ilgili konularda attıkları adımları ve ifadeleri şık bulmuyoruz.Şu anda yaptığımız yapacağım açıklamaları da erken buluyorum. Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız.

Yargıda reform hazırlığı

Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil. Şunu herkesin bilmesi lazım ki biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkân hazırlamaz.  Kaldı ki Kobani’nin, Yasin Börü’nün faili budur. Yargımız bunları görmezden mi gelecek?

Biz ne gerekiyorsa sonuna kadar mücadeleyi verir ve böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz. Mülkiyet hakları noktasında da durum aynı. Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok, bu millete ödemesi gereken çok büyük hesaplar var. FETÖ de aynı şekilde…

Başakşehir maçında ırkçılığa tepki 

Fransa ırkçı söylemlerin yoğunlaştığı bir yer oldu. 

Asgari ücret açıklaması

Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz”

Editör: TE Bilisim