VanEkspres - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından AA ve İHA aracılığıyla açıklanan mesajı ve Selahattin Demirtaş'ın Ekrem İmamoğlu'na destek açıklamasıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Öcalan ve Demirtaş arasında iktidar savaşı var" dedi. Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bizim dersimiz o değil. Oralardan bize ne gelir, ne gelmez az çok kestiriyoruz. Burada iktidar mücadelesi var. HDP-PKK kanadında yaşanan savaş Öcalan Demirtaş kanadında ciddi bir kavga yaşanıyor. Daha da ileri gideyim dağ da bu işin içinde. Daha da ileri giderim Avrupa da bu işin içinde. Öcalan kendi ittifakını kaçırtmak istemiyor. Öcalan'ın sert açıklamaları var. Demirtaş'tan hesap sormaktan dağdan hesap sormaya kadar. Öcalan, siz benim arkamdaysanız siz kendi tarafsızlığını ortaya koymalısınız gibi bir anlayşı var. PKK'nın bir kanadı CHP adayını destekliyor, bir kısmı üçüncü yol diyor. O da yeni çıktı. Hamd olsun Binali Yıldırım'ın böyle bir şeyi yok. Ancak bu noktada değerlendirmem olur: Burada bir liderlik mücadelesi var. Bu liderlik mücadelesinde Demirtaş'a ve dağa mesajlarını veriyor. Terör örgütünün dağda listesini yapıp Meclis'e gönderdiği milletvekilleri sizin hangi yaranıza merhem oldu. Özellikle Kürt kardeşlerime bir mesaj olarak, bu oyuna gelmeyin diyorum. PKK'nın desteğinden beslenen bu partilere destek vermeyin.

Onlar sadece hendek açtılar çukur açtılar. Gabar'da Tendürek'te, çocuklarınızı kaçırıp o mağaralarda ne hallere düşürdüğünü bilin diyoruz."

Editör: TE Bilisim