Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir ay içinde Türkiye’de yaşanan yangınlarla ilgili sabotaj ihtimali tartışmalarına değindi.

Erdoğan, orta yayım programında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Erdoğan Yangınlardaki sabotaj ihtimaline değinerek, “Bütün teşkilatımızın oradaki faaliyetleriyle sabotaj araştırması yapıldı. Gözaltına alınanların aileleri arasında terör örgütü PKK ile iltisaklı kişiler var” ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamalarında, “Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde durduk. Polisiye olarak araştırmaları yapıldı. Bütün teşkilatımızın oradaki faaliyetleriyle sabotaj araştırması yapıldı. Gözaltına alınanların aileleri arasında terör örgütü PKK ile iltisaklı kişiler var. Geçen sene Hatay’da bunu yaşadık, aralarında teröristler çıktı. Ulaştığımız neticeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız” sözlerine yer verdi.

“Yanan orman alanları imara açılacak” iddiaları da yanıt veren Erdoğan şu ifadelere yer verdi: “Anayasa’nın 169’uncu maddesi çok açık. Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir. Orada bir yapılanmaya gidemezsiniz. Başka çeşit tarım ve hayvancılık faaliyeti de yapamayız. Hızla ağaçlandırma faaliyetlerine başlayacağız.”

Editör: TE Bilisim