VanHaber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle: “Bilim Kurulu her türlü hazırlığı, çalışmayı yürütüyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen, vatandaşlarımızın kapalı mekanlarda cebirlere uymadığını görüyoruz.

“Maske takmadıklarını görüyoruz. Maske mesafe bunlar bizim için çok önemli. Fakat buna dikkat edilmediği sürece hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Biz şu anda sağlık Bakanlığımızın attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bizim fiziki altyapı olarak hastaneler konusunda sıkıntımız yok.

“Aşı konusu gündemde. Aşı ile alakalı olarak da kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor Rusya Çin Almanya, Almanya’da özellikle Uğur bey ve eşinin yaptığı çalışma da hassasiyetle ilerliyor, aşı olmaya gönüllü olmaya yönelik de adımımız var hazırlığını yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın kararlı tutumlu tüm sağlıkçılarımızın kararlı tutumlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vaka sayılarının artması vefatın artması bunlar şu anda en önemli üzüntü duyduğumuz tablo. Temenni ederiz ki süratle bunları aşalım.

Varlık fonu

“Varlık Fonu’nun resmen başkanı benim. Varlık fonunu çok daha farklı yere oturtmak istiyoruz küresel anlamda. Katar Emirinin ziyareti atılan bu adımlardan bir tanesi. En önemli hedefler dün attığımız imzalar. Bunların içinde bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutun da farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya dek atılan adım var.

Kanal İstanbul

“En büyük proje Kanal İstanbul projesi. Kanal İstanbul projesi ile ilgili yoğun şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel. Bizim yatırımlarda durma söz konusu değil. Dikkate değer 1 numaralı proje Kanal İstanbul. Mimari boyutu teknik boyutları hazır. Artık ihale safhasına geldi. Ulaştırma Bakanlığımızla bu görüşmeleri Çevre Şehircilik Bakanlığını birleştirerek bu işi birlikte yürüteceksiniz dedim. Kanal İstanbul projesi ile İstanbul çok daha farklı görünüme ve uluslararası anlamda farklı bir güce ulaşacaktır.”

Editör: TE Bilisim