VanHaber - Konuyla ilgili HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Işık’ın, eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığının kamuoyuna yansımasının ardından dün araştırma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Araştırmalarımız sonucunda Merkezi Disiplin Kurulumuz; Ebru Işık’ın ilk beyanını esas alarak Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle Kadın Meclisimizin başvurusu üzerine soruşturma başlatmıştır. Tüm yetkileri tedbiren durdurulan Işık’ın savunması alınacaktır” denildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kadına yönelik şiddete karşı tavrımız nettir. Kimden ve nereden gelirse gelsin, erkek şiddetine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Örgütlenen erkek egemenliği karşısında ‘kadın mücadelesi her yerde’ diyerek her türlü şiddete karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hiçbir kadın yalnız değildir. Kadın Meclisi olarak, bu sürecin takipçisi olacağımızı başta kadınlar olmak üzere kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

AİLE MAHKEMESİNDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eşi Ebru Işık’ı dövdüğü iddia edilen HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında “eşe karşı kasten yaralama” suçundan soruşturma başlattı. Ankara 1’inci Aile Mahkemesi de Işık için 6 ay uzaklaştırma kararı verdi. Bu arada Ebru Işık’ın, Mensur Işık hakkındaki şikayetini dün geri çektiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim