Van Ekspres- HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Çetin Ergin, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özgür Aras ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Özgür Aras, “ Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanımız Sayın Çiçek Otlu,  geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul'da gözaltına alınmış, 1 haftalık gözaltı sonrasında 11 Nisan'da çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmış ancak,  Savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından hafta içinde Ankara'da Özel Harekât Timleri tarafından yeniden gözaltına alındıktan hukuksuz bir biçimde tutuklanmıştır.Biliyoruz ki, Genel Başkanımıza dönük bu komplocu tutum,  mevcut iktidarın halklarımızın ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan sivil darbeci topyekûn faşizan zihniyetin bir ürünüdür, Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır. Eş Genel Başkanımız Sayın Otlu’nun tutuklanması 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve 11 milletvekilini aynı anda gözaltına alınıp tutuklanmasıyla düğmesine basılan konseptin devamıdır. “ diye konuştu.

ARAS : TARİH KOMÜNİSTLERİN YURTSEVER OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR

Aras konuşmasını şöyle sürdürdü :  “ Milyonların, on milyonların giderek yükselen adalet ve özgürlük talebini, iradesini ve mücadelesini demagojiyle, tehditle yok edebileceğini sanıyorlar. Ama biz biliyoruz ki; mevcut iktidar  korkaktır, çaresizdir, bitiktir!  Ve tarihin kaydettiği bütün despot yönetimler gibi, o da fena halde yanılıyor ve kendi kaçınılmaz sonunu hazırlıyor. Çünkü devrimciler, ezilenler direniyor ve birleşiyor. Çünkü halklarımız onların gerçeğini her geçen gün daha çıplak biçimde görüyor ve kavrıyor. Çünkü “ESP umuttur, umut dimdik ayakta!” Çünkü… Genel Başkanımız Çiçek Otlu'nun, faşist karargâhların esareti altında bize ve halklarımıza seslendiği gibi, “faşizme teslim olmadık, olmayacağız” diye haykırmaya devam eden devrimciler ve devrimci irademiz var.  Buradan Komünistlerin ‘Vatansever’ olmadığını iddia eden Erdoğan ve yönetimine sesleniyoruz :  Tarih bizim ne kadar yurtsever olduğumuzu bunun uğrunda ne bedeller ödediğimizi göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. Bu baskıcı politikalarınız bizi asla yıldıramayacağı gibi aksine çelikten bir irade olarak mücadelemizi daha da büyüteceğiz.Tüm siyasetçilerimiz derhal serbest bırakılsın.”

ÖZGÖKÇE : ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

Aras’ın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’da son yayınlanan KHK ile özgür basın kuruluşlarının kapatılmasına değindi. Türkiye’de gerçekleri yazanların susturulduğunu kaydeden  Ertan, mevcut çürümüş politikalarla halkın sesinin kıstırılamayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim