AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba Şenyaşar ailesinin yaşadıklarına değinerek, “O zaman ‘terörist’ dediğim için utandım. Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor” dedi.

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da yerel bir televizyon kanalına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliama da değindi. Katliam yaşandığı gün olayı “terör” saldırısı olarak tanımladığı için utandığını açıklayan Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesini, iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim” ifadelerini kullandı.

Eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı 250’nci gününe giren Adalet Nöbetine değinen Fakıbaba, “Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin. İçim parçalanıyor. Ateş ateşle söndürülmez. Ateşe su serpmek gerek. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” diye konuştu. Fakıbaba, 10 gün sonra yapılan genel seçimlerin olaydan etkilendiğini, olay olmasaydı AKP milletvekili sayısının daha fazla olacağını sözlerine ekledi. Fakıbaba, katliamın yaşandığı hastanenin içini görmediğini söyledi.

FERİT ŞENYAŞAR İLE TOKALAŞMIŞTI

Şenyaşar ailesinin iş yerine dönük 14 Haziran 2018’de gerçekleşen saldırıdan bir hafta önce dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kent gezisi kapsamında Şenyaşar ailesinin de iş yerlerinin içinde olduğu Bir Milyoncular Çarşısı’ndaki esnafını gezmiş, Ferit Şenyaşar ile tokalaştığı fotoğraf sanal medyada paylaşılmıştı. Fakıbaba, olay gerçekleştikten kısa bir süre sonra partilileri ile bayramlaşmasında, “Bu soruşturmanın sonucunda hak yerini bulacaktır ama benim seçim çalışması yapan arkadaşıma bir saldırı olmuştur. Dükkana girdiklerinde vekilimize ‘Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musun?’ diyor. O sırada milletvekilimiz olayı anlayıp, olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Daha sonra olay patlak veriyor” açıklaması yapmıştı.

FAKIBABA HASTANEDEYDİ

Olaydan kısa bir süre sonra Fakıbaba ve Urfa Valisi Abdullah Erin’in yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesine gitti. Erin ve Fakıbaba hastanede olduğu sırada Yıldız ve Şimşek ailesinden birçok kişi, hastaneye kaldırılan Celal ve Adil Şenyaşar’a bir kez daha saldırdı. Saldırı sonucunda Celal ve Adil Şenyaşar yaşamını yitirirken, hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar ise eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürüldü.

‘İSTİFA ETTİM İKNA ETTİLER’

Fakıbaba, programda geçtiğimiz aylarda AKP’den istifa ettiğini söyleyerek, AKP milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay’ın kendisini ikna ettiğini açıkladı. Urfa’da siyasi bir birliktelik olmadığını dile getiren Fakıbaba, “AKP ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’den sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti” dedi. (Mezopotamyas Ajansı)

Editör: TE Bilisim