Felluce’nin Nemeyye köyünde dün Fırat nehrine giren Ubeyde Ali Feyyaz isimli 8 yaşındaki kız çocuğu suya kapıldı. Ardından onu kurtarmaya çalışan ve yaşları 10 ile 14 arasında olan Henin, Ritac ve Azra isimli kız kardeşleri ile 10 yaşındaki Şehd Hamid isimli kuzenleri ve 14 yaşındaki halaları Nabia Feyyaz isimli  kız çocukları da nehre girerek boğuldu. 

Rûdaw’a konuşan çocukların amcası İbrahim Feyyaz Ali, “Yeğenlerim ve kız kardeşlerimin cansız bedenlerini birer birer ellerimle sudan çıkardım. Hepsi çocuktu, hastaneye kaldırdık ama olan olmuştu” dedi.

Rûdaw ekibi, taziye evini ziyaret etti. Bayramı yasa dönüştüren olay, tüm kentte şok etkisi yarattı. Bölgenin ileri gelenleri, çocuklarını bu tür olaylardan uzak tutmaları için aileleri uyardı.

Rûdaw’a konuşan Şeyh Abbas Hamid, “Çocuklar Fırat’ın kıyısındaki bri bostana gidiyor. Sonra en küçükleri suya giriyor ve boğuluyor. Diğerleri de onu kurtarmak için peşinden giriyor. Sadece çocuklardan biri suya girmiyor, o da koşup gelip durumu bildiriyor. Ne yazık ki yetişene kadar hepsi boğulmuştu” dedi. 

 Nemeyye köyü muhtarı Halil Muhammed Cumuli de, ailelerden çocuklarını yalnız başına nehrin kıyısına göndermemelerini istediklerini söyledi.

Bahar ve yaz aylarında Fırat ve Dicle nehri kıyısındaki ailelerin de endişelendiriyor. Her yıl, serinlemek için suya giren çok sayıda kişi boğularan can veriyor.

Rudaw

Editör: TE Bilisim