VanHaber - Gazeteci Fatih Altaylı Habertürk canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi esir almış gibi görünüyorlar” dedi. Mülteci Hakları Derneği Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Fatih Altaylı Habertürk ekranlarında yayınlanan ‘TekeTek’ adlı programda Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, “Türkiye’nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan, öyle bir hal var” dedi.

TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE SAVAŞSIZ KAYBETTİK”

Açıklamalarına devam eden Altaylı, “Son derece özgürler, hiçbir yükümlülükleri yok, hesap verme durumları yok, yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse Türkiye’yi biz Suriye’ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi esir almış gibi görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ONLARA BİR ŞEY SORMUYOR”

Altaylı daha sonra, “Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak şu an onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar, kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazık ki durum bu” dedi.

İşte o sözler:

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Mülteci Hakları Derneği, Altaylı’nın açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

FATİH ALTAYLI’YA ŞOK TEHDİT

Bir Suriyeli ise yaptığı paylaşımla Altaylı’yı tehdit etti. Günboyu’nun haberine göre “biriiste34” adlı kullanıcı adıyla yazan Altaylı’yı tehdit eden kişi, “Fatih Altaylı haddini bil. O sözlerini gel Fatih’te söyle de çıktığın deliğe sokalım seni” diye yazdı. Bu kişi daha sonra profil hesabını kapattı.

İşte o tehdit:

FATİH ALTAYLI’DAN YANIT

Habertürk yazarı Fatih Altaylı televizyonda Suriyeli sığınmacılarla ilgili nefret söylemi içeren sözlerinin ardından gelen eleştirilere, “Bazı reziller buradan ‘Irkçılık’ ya da ‘Milliyetçilik’ çıkarmaya çalışarak ayıplarını örtmeye çalışacaklardır. Bu yazdıklarımın ne ırk ne de başka bir şeyle alakası var. Irkçı değil vatanseverim. Benim sözünü ettiğim mesele bu ülkenin güvenliği ve geleceği ve vatandaşlarının huzuru. Bu umurunuzda değilse beni suçlayın. Bu umurunuzda ise ne yaptığınızı bir düşünün” diyerek yanıt verdi. 

Altaylı, bugünkü yazısında, “Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi esir almış gibi görünüyorlar” sözlerine gelen eleştirilere yanıt verdi. Altaylı, “Bugün İstanbul’da en az 500-600 bin Suriyeli var.  Suriyeli orduları kenti işgal etmiş kimse farkında değil. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında bakın, bizler evde onlar sokakta. Bir o kadar da başka ülkelerden gelen göçmenler var. Sadece Suriyeli de değil. Ülkede en az 6 milyon kayıtlı veya kayıtsız yabancının yerleşik olduğu tahmin ediliyor. Yani Türkiye nüfusu 83 milyon değil, 89 milyon. Bunlar ev alıyor, tüketim yapıyor, ekonomiye katkı sağlıyor diye göz yumuluyor muhtemelen. Ama kontrolsüzce. Ama neredeyse bir işgal ordusu gibi. Yıllardır gelen bu kişilere tek laf etmedim. Yerinden yurdundan edilmenin ne demek olduğunu anlamaya çalışın dedim hatta. Derdim bu başıbozuklukla, bu plansızlıkla, bu kontrolsüzlükle, bu vurdumduymazlıkla. Evimize de misafir geliyor. Başınızın üzerinde yeri oluyor. Peki girip yatak odanıza yerleşiyor mu, sormadan izinsizce. Derdim bununla” görüşünü savundu. 

Mülteci Hakları Derneği’nin hakkında suç duyurusunda bulunacağına da yanıt veren Altaylı, “Gülerim. Bunların hiçbiri mülteci değil. Türkiye bu kişilere mülteci statüsü vermedi” dedi.

Editör: TE Bilisim