Deprem döneminden bugüne kadar süre gelen konut talebi, bu gün özel sektör ile görüşen Gazeteciler mutlu haber ile nihai sonuca vardı.
Deprem döneminde, TOKİ marifeti ile Gazeteciler için yapılması düşünülen “Basın Sitesi” her defasında bir bürokrasi engelle takıldı. Çeşitli dönemlerde verilen sözler, üzerinden tam durulmaması nedeniyle hep unutuldu. 
Gazeteciler konut sorununu, AKKA İnşaat firması yetkilisi Ahmet Kaval’da buldu. Öğlen yemeğinde AKKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaval ile bir araya gelen Van Basını, “Basın Sitesi” talebini iletti. Olaya sıcak ve olumlu yaklaşan İş insanı Ahmet Kaval, şartların oluşması halinde, Gazetecilerin konut sahibi olmaları konusunda, üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır olduğunu belirtti. 
AKKA Group Yönetim Kurulu Başkanı iş İnsanı Ahmet Kaval, “Van ve Van dışında şimdiye kadar binden fazla konut yaptık. Çeşitli yatırımlarımız oldu. Eğitim, Akaryakıt, İnşaat vb. sektörlerde çalışmalarımız oldu ve halende devam ediyor. İnsanlarımız için ne yaparsak azdır. 
Gazetecilik gerçekten çok zor bir meslek dalıdır. Gazeteci kardeşlerimizin Konut talebi başım üstüne. İleri ki günlerde şartların olgunlaşması halinde, Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM)’in öncülüğünde veya diğer Gazeteciler cemiyet ve derneklerin bir araya gelmesi ile bize verecekleri bilgiler doğrultusunda, isteyen Gazeteci kardeşlerimizi, ev sahibi yapma taahhüdünü yerine getirmek, bizim için büyük bir mutluluk olur” diyerek makul ve haklı taleplerin yerine getirilmesi kadar başka da, güzel bir işin olmayacağını söyledi. 
Gazeteciler ise, nazik davetlerinden dolayı AKKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaval ve ekibine teşekkür ederek, “iş adamları ile Gazetecilerin buluşması sonucunda,  güzel fikirler ortaya çıkabiliyor. Bu gün Ahmet Kaval bey bizleri ofisinde ağırladı. Çok nezih bir ofis ve çok misafirperver bir ekip ile bizleri karşıladılar. Gazeteciler adına kendilerine teşekkür ediyoruz. “Basın Sitesi” adı altında Gazeteci arkadaşlarımızı ev sahibi yapabilme düşüncesi çok olumlu oldu. Şimdiden tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz ve bir kez kendilerine iş insanı Ahmet Kaval’a teşekkür ediyoruz” diyerek, ivedikle işlemlerin başlaması konusunda işlemlere başlayacaklarını belirttiler.

Editör: TE Bilisim