VanHaber - Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdukhakim Karabıyık ile İl ve İlçe yöneticileri Van Yerel ve Ulusal basın temsilcileriyle Cafejoy'da bir araya geldiler. 
Toplantıda konuşan İl Başkanı Abdukhakim Karabıyık, Genel Başkan Davutoğlu’nun çağrısı üzerine Ankara’ya giderek kendisiyle görüşüldüğünü ve il başkanlığına atandığını söyledi.

Atanmasının Van için sıkıntılı bir döneme denk geldiğini belirten Karabıyık, şöyle devam etti:

“Tabi bu görevim kış aylarına ve yaşanan çığ felaketine denk geldi. Daha sonra ilimizde deprem ve yine farklı sıkıntılar yaşandı. Ancak buna rağmen yönetimimizi oluşturduk. Beşyol’da merkezi bir yerde iki katını 10 yıllığına kiraladığımız binamızı açtık. Hani tabela partisi diyorlar ya, bizim 2030 yılı hedefimiz var.”

5 İLÇEDE KONGRE YAPILDI

İl Başkanı olarak atandıktan sonra Van’da teşkilatlanma yönünde yaptıkları çalışmaları da anlatan Karabıyık, şu bilgileri verdi:
“Daha sonra Van’ın en büyük konferans salonunu yaptık. 500 kişiyi alabilecek bir salon. Tabi hemen araya pandemi süreci girdi, ama çalışmalarımızı kısıtlamalara rağmen aksatmadık. İl yönetimimizi oluşturduk. 10 ilçede başkan ataması yaptık, 3 ilçe başkanı atama bekliyor. 5 ilçede de kongre yaptık. Tabi sosyal alanda yaptığımız çalışmaları burada dile getirmiyorum bile.”

22 AĞUSTOS’TA İL KONGRESİ OLACAK

Şimdi ise sıranın il kongresine geldiğini ifade eden Karabıyık, şunları söyledi:
“22 Ağustos Cumartesi günü de Genel Başkanımız, eski başbakanlardan sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitler Parkı Konferans Salonu’nda 1. Olağan İl Kongremizi yapacağız. İl kongrelerimizi yapmamız gerekiyor ki olası bir seçime girebilelim. Düşmanlık diliyle değil dostluk diliyle yeni bir sayfa açmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim