GEVAŞ’TA DOĞAL GAZ SEVİNCİ… İLK ÇAY DEMLENDİ, İLK KAHVELER İÇİLDİ VE HASRET SONA ERDİ, GEVAŞ DOĞALGAZA KAVUŞTU

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’in seçim vaadi arasında bulunan Doğalgaz, Van Valiliği ve Aksa Van Doğalgaz’ın desteği ile 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde doğalgaz dağıtım istasyonu ile birlikte doğalgaz şebeke hatları ve servis kutusu montaj işlemlerini tamamlandı. İlçede ilk abone olan Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Süleyman Tanrıtanır’ın evine ilk gaz akışı sağlandı. İlk gaz akışını sağlamak için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, AKSA Doğalgaz İşletme Müdürü Müsayip Akyüz, Harita ve Proje Şefi Ahmet Karakuş, Müşteri Hizmetleri Şefi Burcu Özvan Süleyman Tanrıtanır’ın evine giderek gaz vanasını açtı.

“HEDEFİMİZ DOĞALGAZSIZ EV BIRAKMAMAKTIR”

Vanayı açarak eve ilk gaz akışını sağlayan Belediye Başkanı Murat Sezer, “Vatandaşlarımızın en büyük talebi doğalgaz idi. Biz de seçimde bunun sözünü verdik. Çok az insan inanmıştı doğalgazın geleceğine. Fakat biz bütün gücümü kullanarak doğalgazı Gevaş’ımıza getirdi. Doğalgazın verildiği ilk ede Süleyman Tanrıtanır ağabeyimizin oldu. İnşallah memleketimiz için hayırlara vesile olur. Aksa Bölge Müdürümüz ve Bölge Müdür Yardımcımız ve orada çalışan tüm ekip ciddi anlamada büyük emek sarf ettiler. Onlara tüm Gevaşlı hemşehrilerimz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu doğalgaz verdiğimiz ilk evdi. Ama bundan sonra inşallah daha çok eve ulaşacağız. Gelecek yılda çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz Gevaş’ta doğalgazsız ev bırakmamaktır. Şimdi doğalgazla ilk çayımız demleyeceğiz ve kahvemizi içeceğiz” dedi.

“HERKESE DOĞALGAZ KONFORUNU YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ”

AKSA Doğalgaz İşletme Müdürü Müsayip Akyüz ise, “2021 yılının Ekim ayında başlattığımız çalışmayı 2 ay gibi kısa bir süre sonunda Belediye Başkanımızın desteğiyle ilk eve doğalgazı verdik. İlk etapta Süleyman beyi abone ettik. İlk ocağımızı da yaktık. Bundan sonraki amacımız tüm halka doğalgaz vermek ve herkese doğalgaz konforunu yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

“TEŞEKÜRLER BAŞKAN”

İlçede ilk doğalgazla tanışan Süleyman Tanrıtanır da “Belediye Başkanımız ve Müdürümüzle doğalgazımı kullandık. Halende doğalgazın geleceğine inanmayanlar var. Ben inanıyordum. Şimdi doğalgazımızı yaktık. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Ardından Doğalgazla ilk çay demlendi ve ilk kahveler de içildi. GevaşSesi

Editör: TE Bilisim