Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2019 yılında katıldığı duruşmada Avukat T. Çetin'in etek boyunun kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen Kartal Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi hakimi M. Yoylu  davranışını hakaret olarak değerlendirip 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

BAŞKA CEZA DAHA ALDI

İş Mahkemesi hakimi M. Yoylu'nun aynı gün içerisinde başka bir avukata da açıkça hakaret etmesini değerlendirerek, hakim Yoylu'ya "hakaret" (TCK 125) suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi.

TOPLAM 2 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Yapılan eylemleri bir bütün olarak "hakaret" kabul eden daire, Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti. Hakim Yoylu, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemezse cezaları düşecek.

Hakim M. Yoylu’nun cezalar itiraz etmesi bekleniyor.

Olayın yaşandığı gün büyük tepki toplamış, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'de olaya tepki göstermişti. Bakan Gül, avukatın etek boyuna tepki gösteren hakimle ilgili tartışmalar için de ''Böyle yanlış uygulamalara fırsat vermeyeceğiz ki yargıya leke gelmesin. Anında gereken yapılmıştır'' ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim