MA'nin haberine göre Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Rewşene, Derya, Dêrabanî köylerinde dün saat 17.00 sıralarında PKK’liler, askerler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmaların yaşandığı saatlerde ise kırsal alanlar rastgele bombalandı. Derya köyü ve Dêrebanî köyleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen 2 kişiye ait cenazelerin Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

Yine çatışmalarda çok sayıda asker ve korucunun da yaralandığı belirtildi. Yaralanan asker ve korucuların tedavilerinin yapılması amacıyla Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bulunan Sahra Hastanesi’ne getirildiği ifade edildi.

ASKERİ HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Yaşanan yoğun çatışmalar sonrası Derya, Dêrebanî, Rewşene, Seranser, Nêrdoşe ve Kapma Diriyan bölgesine yeni bir askeri operasyon başlatıldı. Operasyon bölgesine Yüksekova’dan çok sayıda zırhlı araç ve helikopterlerle bölgeye sevk edildi. Askeri operasyonun başlatıldığı alanlarda İHA, SİHA ve helikopter hareketliliği halen devam ediyor. 

SIPÊRÊZ DAĞINA ASKERİ SEVKİYAT

TSK’nin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Sipêrêz Dağı’nın bulunduğu alana 31 Mayıs'ta başlattığı operasyon ise 21’nci  gününde devam ediyor. Operasyon Pagê, Tiloran a Jêr û Jor, Kuçe, Zîzan, Memkava, Meşkan, Kêlban, Yekmala Jor û Jêr, Darê, Kaportê, Çardiwar, Mûşan köylerinin yanı sıra, Tajdîn, Sipêrêz, Omerê Dağı, Pagê ve Topizawa bölgelerini kapsıyor. Operasyonlar kapsamında Tiloran köyüne helikopterle asker indirilirken, köy ve çevresi asker ablukasına alındığı bildirildi. 

Editör: TE Bilisim